Jag och mina i-landsproblem

Och varför är det så läskigt och jobbigt att spola när man är ensam? Jag vågar knappt gå på toa för att ljudet på spolknappen är så j*vla högt. Vad är det för dumt påfund. Och vad är jag rädd att jag ska störa? Fladdermössen på vinden? jag är ju ensam mitt ute i ingenstans. Suck!

Och jag som trodde att jag var en stark och självständig kvinna.

Hur kommer det sig att man alltid glömmer bort hur sjukt tråkigt det är att vara ensam länge?

När mamma påminde mej om att det är svenskarnas tur att åka till tyskland iår och fira nyår, och undrade om jag ville följa med, så lät tanken på att vara hemma själv i en vecka mycket lockande.
Att jag skulle få ha hela villan för mej själv, att skippa frukosten utan att hela huset tror att jag har fått anorexia och att äntligen få titta på dvd själv i nya soffan bakom mastodont teven (som alltid är upptagen annars) lät som himmelriket i mina öron.
Dessutom fick jag ju inte missa chansen att supa lagligt första nyåret i motala. Motala den stora feststaden lixom(?!).

Lägligt nog så hade jag glömt hur sjukt tråkigt jag hade förra gången jag var ensam i mer än ett par dagar.

För det första. Hela villan för sig själv är jättetrevligt dom första 12 timmarna. Sen går det utför. Huset börjar ge lustiga ljud ifrån sig, det behövs en massa mod och ett vapen i form av en brödkniv för att våga sig ner i källaren för att hämta en sketen julmust och det känns som att det ekar i huset när jag pratar. Hjälp.

För det andra. Varför går man omkring och är jättesugen på att se ungefär tolv filmer när man inte har tid att se dom men när man äntligen har all tid i välden så är det ingen av filmerna som verkar intressant länge. Det är ju sjukt. Och så har man bläddrat igenom alla kanaler hundrafemtio gånger och inte hittat en sketen film som passar.

Så svår att tillfredställa på filmfronten är jag inte just precis nu. Jag kräver ingen genomtänkt, oförutsägbar äventyrsfilm. Det enda jag kräver för tillfället är lite handling och en jävligt het huvudperson, gärna två, som ska vara med i ett simmarlag eller något annat där dom visar lite manliga överkroppar. Det är vad jag skulle behöva just nu. Det kan väl ändå inte vara så svårt fixat eller?

Sen, korkad som jag är, så glömde jag köpa choklad när jag var i stan förut. Jag tror att choklad skulle ha hjälpt mej nu. Mamma och pappa släpade med sig båda aladdinaskarna till tyskland. Snacka om ondskefullt.

Nej jag ska nog kravla mej ner till vardagsrummet igen med mitt colafyllda glas och sätta på en film jag egentligen inte vill se. Bara för att. Kanske att jag festar till det lite med glögg när jag ändå är i farten. Kanske att jag festar till det ytterligare och tittar på stolthet & fördom. Jag kanske struntar i mitt löfte om att jag inte ska se den mer på ett bra tag för att inte trötta ut den för att bara för en stund stilla mitt Mr Darcy-behov. Jag är ju faktiskt en kvinna i nöd eller hur.


snö?

Dom närmsta veckorna är som ett lite småsuddigt töcken. Det är två dagar kvar till julafton men det är så mycket som saknas. Snön till exempel, vart är den?
Utanför mitt fönster är det iallafall jätteslaskigt väder, Himlen har samma färg som smutsvatten.typ.
Det känns dessutom som att jag inte har lyckats lika bra med allas julklappar iår. Ett hårt slag för en julklappsperfektionist. Jag får helt enkelt satsa på att slå inte paketen så sjukt bra att folk inte bryr sig så mycket om innehållet. 

Sen har man ett par dagar ledigt på sig att pilla lite med sina julklappar innan det är dags för nyår.
Jag har faktiskt inte en aning än om vart jag ska fira nyår, inte med vilka heller för den delen. Det enda jag vet är att vi ska ta död på en hel del hjärnceller och att jag ska hänga med trevligt folk och inte försöka spränga bort allt för många kroppsdelar. Ungefär.

Hur som helst. Jag vill att julmyskänslan ska infinna sig genast och att snö ska singla ner från himlen. Nu.




Mr Darcy here I come

Det finns få saker som är så härliga som att bli positivt överaskad. Speciellt när det gäller filmer.

Jag har spenderat ungefär två timmar på en hård datastol, ensam i mörkret. Men det gjorde mej inget, för filmen jag just såg var precis vad jag behövde för tillfället.

Jag grät sönder totalt. Ja jisses, jag är en röra nu. Helt förstörd och med flera liter mascara rinnandes ner för kinderna.
Och jesus vad jag behövde gråta lite. Det blekte bort det mesta av dagens högst förvirrande känslor. Helskönt må jag säga. Nu fattas det bara en kram, mitt duntäcke, stolthet & fördom plus lite glögg så är dagen bäst.
Jag kan nog faktiskt ordna tre av dom fyra grejerna i alla fall.

Nu ska jag krypa ner med Mr Darcy i min säng ^^


Chalmers nästa

Ja då har man tillbringat två dagar i Götet tillsammans med Emelie, Lollo, en massa andra lite halvvilsna 89:or och ett stort gäng Chalmerister. Roligare har jag inte haft på evighteter vill jag lova, och jag har sällan mått så bra (eller dåligt för den delen haha). 

Stina vaknade klockan fem i fredags, allt annat än pigg och gó, men fylld till bredden av förväntan.
Efter tre helroliga timmar i Emelies Renault Megane så kom vi fram till parkeringsplatsen utanför Linus,lollos bror, i gb där vi tog våra grejor och åkte 6:ans spårvagn till Chalmers.
Där sprang Frodo omkring överallt och visade oss runt i kårhuset som är en helcool byggnad. Dom har ju tilloch med pool där för tusan!
Vi åt en asgod gratislunch (studentcitat nr ett: gratis är gott!), efter att ha lyssnat på ett par föreläsningar och sen hade vi två studiebesök. Bland annat så såg vi på när dom testade fartygsmodeller på 6 meter i en jättepool, det var grymt.
Efter att ha gjort lite andra grejer på schemat så var det dags att träffa phaddern( ja det stavas tydligen så) som skulle ta hand om oss och som vi skulle sova hos.
Våran fadder var en kvinna vid namn Yenie som bodde i en etta på 18 kvadrat tillsammans med sin epileptiska katt haha. 

Sittningen var klockan 18 men började inte förrens klockan 19. Chalmerstid med andra ord. Högst förvirrande.
Hela middagen var fylld av konstiga men helmysiga traditioner som toastar, tempohöjningar, diverse konstiga låtar och den jobbiga regeln att man inte fick gå på toa förrens huvudrätten. Allt var skitkul vill jag lova och vi blev ganska så fulla på vitvin och fördrinkar.
Sen vinglade vi ner till Z's (mekatronik) bar vid namn saloonen och lekte en lek med kapsyler och fyllda plastglas.  
Det tog tyvärr ett tag att upptäcka att man inte skulle fylla glasen med så stor mängd dricka eftersom det kunde vara så att man fick dricka upp det. Jag var, mest på grund av vinet, hysteriskt dålig på att träffa dom där förbaskade glasen med mina kapsyler vilket innebar att jag fick dricka upp mitt glas typ konstant.

Lite smått dragna (haha) begav vi oss mot baren Bulten där det var såkallat eftersläpp.
Där dansade vi som galningar tills fötterna höll på att domna til musik som jag annars skyr som pesten. Det är roligt hur man påverkas av alkohol. Jag vill till exempel minnas att jag och Lollo blev överlyckliga när Natalie med IdolDanny spelades wahaha.
Vi mellanfestade lite på saloonen, kom tillbaka till Bulten och begav oss sen till Gasquen tjogo minuter innan stängningsdags. Vi betalade en krona för att få komma in och jag har ett svagt minne av att jag dansade en hel del med en helhygglig chalmerskille som hade bott i portugal där. Sista låten som spelades var säng säng säng då alla chalmerister runt lollo och mej slängde sig ned på golvet och lådsades sova. Där stog vi bland alla liggande människor och såg högst förvirrade ut.

04.30 gick vi tillbaka till lägenheten och steg upp igen klockan nio. Lagom pigga.
Lördagen var bra den med och jag körde Emelies bil hem sen på kvällen efter en runda på stan.
Meningen var att jag skulle göra fille sällskap lite där på kvällen eftersom mamma och pappa var borta, men jag somnade en kvart in i harry potter haha.

Summering: Jag SKA gå på Chalmers. Jag har ingen aning om vad men jag vet att jag ska gå där. punkt slut!

RSS 2.0