Göteborji igen

Den här helgen åker jag till Göteborg och hälsar på Lollis och Jimmy i deras nya lägenhet. Det ska bli awsome. Då har jag varit i Göteborg två helger i rad. Förra var det ju Liseberg. Ingen vågade åka höjdskräcken med mig då, det  var lite illa. Men vi åkte mycket annat, och Balder är ju fortfarande klart överlägsen. Jag köpte såpbubblor med. I en förpackning som ser ut som en glass. Och så luktar bubblorna mint. Sjukt onödigt men ack så glädjande köp. Jag kommer aldrig kunna hushålla med mina pengar när jag har flyttat hemifrån. Jag är ju knäpp.  

Lägenhet kirrad

Jag har en lägenhet. Ett problem mindre ur världen. Och just som jag fick kontraktet för den första lägenheten så fick jag en till. Men jag tar hellre den första fast den är lite dyrare, för den är större. Jag tror att det är värt det. Ska leta flitigt efter en bättre lite senare i år med. En som jag kan ha året runt och som är åtminstone aningen större utan att ruinera mig. Och färdigmöblerad. Jag håller på att få lite småpanik redan nu på att jag kanske måste sova på en säng som inte är min egen. Så fånig är jag.
 

waha

Så jäklarns gött. Lägenhet fixad, fett med lön på kontot och imorgon ska det festas. Efter regn kommer solsken, eller hur är det nu man säger.

Torsdagskväll

Hela dagen har jag trott att klockan är mer än vad den egentligen är. Som förut när jag var helt övertygad om att den var 22, det visade sig att den var 17. Sjukt illa. Trött som ett skrot är jag med. Men jag har tagit ledigt på måndag. Det ska bli hur skönt som helst. 

Skulle vilja färga håret. Jag bestämde mig idag. Att jag passar bättre i mörkt hår än ljust alltså. Jag lyckades lura mig själv länge där, men nu går det inte mer. Min naturliga hårfärg är inget för mig helt enkelt. Hur konstigt det än är. 

Nu ska jag rita en stund, men först ska jag gå ner i köket och hälla upp ett glas cola. Den kallar på mig. Mina fingrar är helt mosiga av allt virkande. Det ni. 

toast

Mitt liv styrs helt och hållet av murphys lag. Det som kan gå åt skogen i mitt liv, gör det. Det händer bara ytterst sällan att jag har flyt, och inte ens då är det något flyt att tala om. Vissa saker händer bara mig. Vissa dagar är fyllda av sånna saker. Idag är en sån dag. Nu vet ni.

Cykeln

Igår sprayfärgade jag äntligen min cykel. Den är inte klar, för färgen tog slut. Plus att jag måste köpa klarlack. Men det lutar i alla fall mer åt hållet färdig än ofärdig nu. Det blev inte heller färgen jag tänkte från början. Det blev mer turkost, mer mörkt. Men snyggt, den glimmar och glänser. Ser ut som ett litet hav. Bara små hoppande delfiner som saknas. Fan det hade varit coolt på allvar. Med små delfiner som hoppar runt cykeln. Skit samma. 

Märks det att jag är rätt nöjd redan nu. Det är jag. Alltså, det hade förmodligen kunnat bli mycket finare, om ett proffs hade gjort det. Morfar erbjöd sig att göra det åt mig. Pappa med. Men det är inte det som är grejen. Att det ska bli snyggt alltså. Det är bara ett stort plus. Huvudsaken är att jag har fixat sprayfärgen på cykeln. Jag. På min cykel. Det är allt som betyder något. 




Såhär frodigt, grönt och fint var det ute för ett par kvällar sedan. Nu är det bara blött kallt och äckligt. Jag vill ha sommaren tillbaka för jag var inte färdig med den än.



Faceloss

Idag lämnade jag ett antal paket till en man på ett café. Det är andra gången jag lämnar till honom och han är mycket trevlig. Skämtar och sådär. Sånt gillar jag för det gör mitt jobb så sjukt många gånger trevligare och lättare. 
Hur som helst. Detta ledde till upptäckten av att jag har kanske historiens sämsta, vad heter det, ansikts och namnminne. Folk som jag har sett bara försvinner i det stora trassliga gytter som min hjärna är. 
Jag märkte nämligen när jag var på ett annat företag att cafékillen jobbar där med. Och att jag alltså har lämnat till honom en massa gånger men inte fattat att det är samma kille för att han har varit på två olika ställen. Herregud.

Mycket svårt att förklara. Men ni kanske fattar. Eller ni kan väl iallafall låtsas som att ni gör det. Bra.

Roar

Som vänner och trogna bloggläsare redan vet så har jag vissa tendenser till att bli rätt överbeskyddande. Minst sagt. 
Detta gick rätt redigt över styr idag. Allderles förut för att vara mer exakt. 

Här kommer lite mer eller mindre väsentlig information som ni behöver få för att förstå helheten i historien.
Om man har hängt med mig en del så vet man att jag är ett stort fan av Coca Cola. Och nu menar jag inte Pepsi, Cuba kola eller någon annan fejk-cola. Utan jag menar den äkta varan. Inte light. Inte zero. Vanlig freakin underbar Coca Cola. Ja ni fattar.
Hur som helst. Nu är vårat hus fyllt av människor. Familjen och familjens tyska vänner. Fruktansvärt trevligt. Jag gillar att vara omgiven av mycket folk. Dom bor här i ett par veckor och bara semestrar och umgås. 
Grejen är den att "pappan" i familjen är också ett stort fan av Coca Cola. Så stort att det har uppstått någon slags tyst strid om den värdefulla drycken. Ett krig ingen av oss vill erkänna existerar, men som rasar i allra största grad precis under ytan.
Jag tycker att jag har mest rätt till Colan hemma eftersom jag dricker den som den är. Kall och god. Han tycker att han har mest rätt till Colan  eftersom han behöver den till bland annat wiskey och sånt. Lite är det mer hans för att han är äldre med tror jag. Men jag vet inte. I vilket fall som helst så känner jag arga blickar i nacken så fort jag så mycket som tittar på flaskan i kylen. 

Nu till saken. Förut till maten så tog jag fram en flaska cola. Men eftersom vi är tre som ska dela på den, och för att det bara var hälften kvar, så tog jag fram en till som jag tänkte ta med mig till matbordet. Så att man slipper springa en massa fram och tillbaka mitt i middagen lixom. 
Men när jag är på väg mot altanen och maten, så möter jag min cola-rival som ger mig en fundersam blick, tar colan ur min hand och bär tillbaka den till kylen. Och jag svär att jag blev som en jäkla lejonhona. Hade jag inte lagt band på mig så hade jag morrat hotfullt och sen klöst. Hårt. 
Min cola lixom. Han tog MIN cola och ställde tillbaka den i kylen. Sen att det inte är MIN cola, utan allas är en obetydlig detalj i det här dramat.  Han är i mitt hus, tar min cola och går iväg med den. Nästa gång det händer tänker jag hoppa på honom. Eller iallafall göra det där hotfulla morrandet.

Det är en sabla tur att jag är en civiliserad varelse.  Hrrm.


Teatime

Det här tycker jag är väldigt fyndigt. 


Ett helt te-set färdigt att plocka loss, sätta ihop och använda. 

Jag är rätt exalterad över idén, och jag dricker inte ens te.  Jag är dock rätt övertygad om att det är sidan hos mig som fortfarande är ett litet barn, som gör sig påmind. Hela grejen att allt går all plocka ihop och att det sitter i en sån där plastram som man hade modellflygplansdelar och likande i när man var liten, är det nog som gör det för mig. 
Hur som helst är det är bra idé och borde införas i sånna där roliga automater, som finns med precis allt möjligt i, i japan. 

Ofärdig

Som många av mina andra startade projekt, så ligger även mitt skrivande lite på is. Jag har så mycket för mig, så många ideér i mitt huvud som snurrar omkring, att mycket jag börjar på lämnas ofärdigt. Som historien här ovan. Det ligger näst intill komplett i mitt huvud och behöver bara skrivas ner. Bara början är klar, och som många andra gånger önskar jag att det gick att tänka saker som sedan skrevs ner automatiskt. Utan att jag behövde göra mer än att just tänka. Det vore fint. Samma gäller teckningar och sånt. Så mycket finns i mitt huvud och bara väntar på att bli nerklottrat när jag är på rätt humör.

Kanske är det idag. Som jag är på rätt humör alltså. Jag känner mig rätt kreativ. Ja så får det bli. Jag ser fram emot att fastna i ett riktigt redigt kreativt flow. 

Imorgon ska jag se Harry Potter. På bio. Awsome. Hoppas att ni har en bra kväll. 

Kall som snö

Som dom flesta nog har listat ut så är det inte meningen att livet ska vara lätt för någon. Men för ett fåtal är det betydligt svårare än för andra. En av dessa stackars utvalda var Annemarie.

Hennes tragedi började redan den dag hon föddes, och skulle fortsätta genom hela denna berättelse och kanske även efter dess slut.

 

Annemaries liv startade en till synes vanlig Majmorgon. Solen kastade sina första försiktiga strålar på det fuktiga gräset, och hjortarna som betade i skogskanten började dra sig in i de skyddande skuggorna under trädkronorna. Sparvar kvittrade sömnigt bland löven och en sval bris fick maskrosorna i trädgården att dansa.

Under denna fina Majmorgon föddes alltså en alldeles frisk liten flicka som fick namnet Annemarie.

Namnet var ungefär allt herr och fru Purslane hann ge sin dotter innan de bestämde sig för att dom inte ville behålla henne. Ingen lyckades någonsin lista ut varför, allra minst Annemarie själv.

Kanske var det för det bästa. Kanske kände de på sig att de inte kunde vara de föräldrar som Ann förtjänade. Det var i alla fall den versionen som hon senare brukade upprepa för sig själv i mörkret när hon var ensam med tankarna. Men sanningen var den att de samtidigt inte kunde ha lämnat den stackars flickan hos ett mycket värre föräldrasubstitut än vad de gjorde.

 

Herr Hirculus var en mycket upptagen man som tjänade sitt levebröd på att stoppa upp djur åt mycket rika människor, och som tyckte att små flickor borde vara tysta och hålla sig ur vägen. Enda anledningen till att han hade gått med på att låta Annemarie bo i hans hem var för att hans älskade hustru, som själv inte kunde få barn, hade smält fullkomligt vid åsynen av den lilla flickan och bönfallit sin man att få ta hand om henne. Och så hade det blivit. Kärleken till hustrun hade varit större än hans kärlek till lugn och ro, och snart hade man målat ett av de många rummen i herrgården rosa och placerat där en barnsäng.

 

Även om Annemarie var för liten för att verkligen kunna uppskatta det, så var de första månaderna i hennes liv förmodligen även de bästa. En mycket mer kärleksfull människa än fru Hirculus var svår att finna, och därför var olyckan extra stor när hon insjuknade i lunginflammation och dog.

Om herr Hirculus hade varit en torr och sluten när hans hustru levde så var det inget mot hur han blev när hon hade gått bort. Hela dagarna satt han instängd bland döda tigrar och hela buffelhuvuden inne på sitt arbetsrum, helt uppslukad av sitt arbete, samtidigt som Annemaries uppfostran sköttes av den ena barnskötaren efter den andra.

 

När Anne var nyss fyllda sju så tyckte Hirculus att det var dags att gifta om sig, och ansvaret för Annes uppfostran flyttades till han nya fru Grianna. Det var uppenbart att det hade varit den stora herrgården och Hirculus stora förmögenhet som hade lockat Grianna till altaret, och hon hade inte alls varit beredd på att få en fosterdotter på köpet. Till hennes stora lycka var Anne redan en flicka som var bra på att klara sig själv, och Grianna kunde med gott samvete ägna hela dagarna åt sådant som hon var bra på, såsom shopping och skvallrande med hennes konstant tedrickande väninnor.

 

De få gånger Ann såg sin fosterfar under dagen var när hon på morgonen bar in hans kaffe till honom i arbetsrummet, och varje kväll då hon ombads komma in på hans rum och berätta hur dagen hade varit. Detta gjorde hon så snabbt hon bara kunde eftersom hon kände sig mycket illa till mods med alla döda djur som stirrade på henne från alla hörn i rummet med sina uttryckslösa ögon av glas.


bokras

Nu skulle jag ta ut en bok ur bokhyllan. EN bok. Självklart ramlar alla på hela hyllan ner på mig. Underbart. Jag ger upp.

Allt började med en fågel..

Idag har varit en helvetesdag. Minst sagt. Okej, jag vet att jag klagar rätt mycket, men egentligen är jag en rätt positiv människa sådär innerst inne. Brukar tycka att det inte är någon idé att klaga sönder allt eftersom det inte gör något bättre och dessutom gör andra sura. Men idag är det okej att klaga. Idag är det helt klart befogat.

Jag gick upp klockan fem imorse i tron om att det skulle bli en helt vanlig jäkla tisdag. Drog borsten genom håret ett par gånger och smetade dit lite mascara på ögonfransarna så jag skulle se lite mindre trött och zombielik ut. Sen sa jag hejdå till min familj, som begav sig till tyskland, och åkte in till jobbet. Än så länge en rätt normal dag med andra ord. 

Allt började när jag körde på skatan. Den typ anföll min vindruta på vägen ut till Mjölby och bara dog. Det betyder tydligen otur att döda sånna fåglar, har jag fått reda på i efterhand. Sånt skrock ska man tydligen ta på största allvar, för ett par timmar senare stog jag mitt i en korsning med en krockad bil. 

Verkligen en bra start på dagen. Oerhört underhållande. Inte.

Sen resten av dagen blev det bara skrot av. Ingenting alls ville göra som jag ville. Vagnar med grejer rullade iväg så jag fick jaga dom, fast dom stog på helt plant underlag. Vagnar med sallad hade öppna dörrar och skvätte plötsligt ut en hel flock med kidneybönor över ett område lika stort som en mindre kontinent. Portkoder fungerade inte förren man hade tryckt in dom en sissodär fjorton gånger. Band att sätta fast grejer i bilen med hoppade loss i ena änden när man precis hade satt fast dom i andra. Allt och åter allt muckade stenhårt med mig, och jag hade inte en möjlighet att mucka tillbaka. För hur muckar man med ett bilspännafastband till exempel. Man kan ju på sig höjd sparka lite på det, och hoppas att det tar åt sig. 

Imorgon måste det bli en bra dag. Jag befaller någon att det ska bli en bra dag. Jag behöver verkligen en sån. Så är det någon allsmäktig därute som läser bloggen så var vänlig och uppfyll min önskan. Mitt psyke behöver det. 

Slöarlördag

Jag har just avslutat mitt Sims 3 spelande. Pinsamt länge har jag suttit här framför datorn och lekt låtsasliv. Spelet är som en, bara aningen, mognare variant av Tamagotchin. Inget man slänger fram i en konversation att man lyckas bra på direkt. Men det kan inte hjälpas. Jag blir tokfast. Helt absorberad. För jag har absolut makt och full kontroll, och det känns rätt skönt som omväxling. Leka minigud är kul. 

Jag minns när jag var yngre och de första The Sims-spelen kom ut. Jag minns att det inte var så mycket engagerat spelande då, utan tiden framför spelet mest gick ut på att komma på nya galna sätt att döda sina karaktärer på. Ju mer fasansfullt och kreativt, desto mer cred av kompisarna fick man. Känns lite lagom konstigt och besvärande så här i efterhand. Fascinationen när man upptäckte att de drunknade om man tog bort badstegen från poolen där de simmade. Entusiasmen när man lyckades stänga in skolbussen i ett rum fyllt av brännbara möbler och eldstäder. 

Hur man går från det, till att numera bli ledsen när man ser folk hugga ner skog, är rätt obegripligt. Men kanske tur. Eller vad vet jag. Vår simsdödarperiod kanske var någon slags lightvariant av andra barns "rycka av vingarna på flugorna"-period. I sånna fall är det nog faktiskt bättre. Jag vet inte. Vad jag dock vet är att man kan vara bra mycket mer ohuman och oetisk på The Sims än vad man kan på många andra spel. Konstigt egentligen att inte någon klagar, folk hänger upp sig på så mycket annars. 

Och jag har det inte ett dugg roligare..

Nu är det helt plötsligt nästan mörkt. När hände det? Vart tog min älskade lördag vägen. 

Jag kan förester passa på att klämma in en bild på mitt numera betydligt ljusare hår. Bilden på mig själv som jag har häruppe till vänster annars är sjukt missvisande nuförtiden. Fast, ni behöver ju inte vänja er allt för mycket. Efter sommaren går jag förmodligen tillbaka till mörkt igen. Även fast det kommer innebära att spendera dyra pengar på jobbiga utväxter. Hur en människa kan passa bättre i mörkt hår, när hon är född i ljust, är och förblir för mig ett mysterium omöjligt att lösa. Men så är det, och då får jag väl rätta mig efter det.


 
Bilden är tagen på midsommardagen förövrigt. För er som undrar.

The green grass problem

Det kliar i mitt högra öga. Faktum är att det inte bara kliar, det känns känns som att en hel katt har mosat in sig i mitt öga och lixom skrapar pälsen mot iris. Det krävs hela min viljestyrka, som förövrigt är rätt kass, för att hålla sig i från att krafsa i det.

Anledningen till allergianfallet kallas på vanlig jäkla rikssvenska för gräs. Ni vet det där gröna som växer i stora mängder i folks trädgårdar och ser sådär mjukt och oskyldigt ut. Som folk gillar att picknicka på, att rulla i och att gå barfota på.  Som man väntar på hela jäkla vintern ska titta fram under snön.

Jag går på det varje år. Varje vinter. Väntar och Längtar. På att gräset ska titta fram. För att det ska bli grönt och frodigt. Att det ska göra mig lycklig. Glömmer varje gång den där lilla lilla detaljen. Att samma fenomen som jag suktar efter i flera månader är ondskefullt. Att det fövandlar mitt ansikte, och framförallt mina ögon, till ett enda stort rödmosigt och kliande helvete.
Man glömmer sig hela tiden. Glömmer att det nästan är förenat med livsfara att sätta sig i gräset, och ännu värre lägga sig i det. Eller gå ut när någon har klippt det. Eller att klappa på ett djur som har befunnit sig i det. Sen står man där som en dum fåne och baltar med ögondropparna, som  alltid hamnar på alla andra ställen än där det egentligen ska hamna. Förbannar sin egen idioti. Svär över att man aldrig lär sig. För det är ju så mjukt, och så grönt. Så mysigt. Så fint.

Jag må låta bitter. Men det är okej. För trots allt detta så gillar jag gräs. Och gräs gillar mig, uppenbarligen, eftersom det konstant gräver sig in i mina ögon. Och det för mig att glömma allt det här varje år. Hur freakin magiskt är inte det på en skala så säg, och allt magiskt ska bevaras. Såsom humlan.



Detta är gräs. Så ni vet.

Hej fåren!

Jag vet, jag är dålig. Jag har jobbat en massa. Ungefär konstant. Vardagarna består av  att gå upp obehagligt tidigt, duscha och krångla på sig uniformen, åka till jobbet och fara omkring där i antalet timmar, komma hem och krångla av sig kläderna igen, dra på sig mjukisbyxor och sätta mig framför teven eller liknande. Typ slöa på hög nivå så att man orkar leva morgondagen också. Fint liv. Men i höst blir det ändrig på det. 

Gick in på studera.nu tidigare idag och fick reda på att jag var antagen. Wiho! Så nu vet jag vad jag gör de närmsta tre-fyra åren. Det ska bli awesome!
Glädjen överskuggas dock lite av att allt blev så panikigt. Hitta bostad. Upprop? Csn. Och jag fattar ingenting. Verkligen. Men det är sånt som löser sig. 
Det var mest det jag ville säga. Att jag är freakin antagen. 

Må ni spela mina spel i framtiden! 

bluemarks

Min blogg har fanken tappat stinget, om den nu någoonsin har haft något som kan kallas just sting. Det jag egentligen försöker få fram är att den inte är den samma. Alls. Eller. Jag läste igenom en massa gamla inlägg häromdagen och insåg att jag inte lägger ner så mycket kraft på inläggen nuförtiden. Kvalificerat svammel mest typ. Mycket jobb, lite annat. Sorgligt.

Jag kan, i brist på annat, uppdatera er lite på skade/klant-fronten. Mitt finger är okej. Det gör inte ont, men ser konstigt ut. Svullet, fast det har gått flera veckor. Tänk om det ligger något fel därinne. Eller att en alien har lagt ägg där som nu håller på att kläckas. Vet inte vilken av verisionerna jag föredrar.
Sen körde jag på min hälsena med en paketvangsgrej i förrgår. Så nu är även min häl allderles blå och knöglig. Plus att jag räknade till trettio blåmärken bara på benen förut. Sen ser det ut som att jag har tagit ut en massa ångest på mina armleder för dom är allderles såriga och uppskurna av wellpappkanter och sånt. Kort sagt ser jag mer eller mindre misshandlad ut och bävar för att visa mig i bikini. Jag får väl säga att jag har sprungit in i en dörr eller något.

Kissen

Jag tror att den ena av våra katter är sjuk. Riktigt sjuk. Den kliar bort päls, verkar delvis blind, fattar inte när man kallar på den och dreglar och fräser. Helt personlighetsförändrad.
Vi har behandlat pälskliandet så pälsen håller på att växa ut igen, men hon kliar ju lixom fortfarande. Men läskigast är att det inte känns som samma katt längre. Vart är kissen som kom springade på en gång när man ropade. Gosekatten som aldrig har fräst eller så. Nu är jag nästan rädd för henne. Helt absurt.
Mamma tror att hon har varit för mycket i solen, rubbish säger jag. Okej att det är asvarmt ute, men det blir väl inte en katt helt skitzofren för heller.
Hon är runt fjorton femton år, så att hon är sjukt är kanske inte helt konstigt egentligen. Men jobbigt. Kisse ska vara frisk.

Nu ska jag städa mitt rum. I underkläder. För mitt rum ligger mitt i solen. Så det är hett som i helsike. Något jag brukar vara tacksam över annars, men inte just nu. Svett är inte min grej. 


RSS 2.0