Vart är mina fötter?

Sorglig statestik. Men jag får skylla mig själv. Jag är en upptagen kvinna den här veckan. Seriöst. Jag förstår inte när jag ska hinna sova. Nätterna är allderles för korta nuförtiden.

Jag har varit ute och lekt med barn i sex timmar typ. När jag inte var ute med dom så försökte jag se till att dom stoppade maten i munnen och inte i örat. Jag börjar bli ganska bra på det nu faktiskt. Men jag misstänker starkt att mina fötter aldrig kommer återhämta sig. Dom är svinkalla. Tänk kylklamp fast inte flourcerande blå. Det är mina fötter det.
Jag har fotat Lukas och Melker med. Världens sötaste barn alltså. Vet i fan vad jag ska ha korten till. Men gulliga är dom.

Snart ska jag hoppa på andra jobbet. Jubel. Än en gång, djupt tacksam för att jag får jobba. Men jag fryser och är trött som ett as, så jag får klaga. Lite. Sen ska jag hänga med Macke. Och Krille. Eller kanske inte Krille. Vem vet. Sen ska jag bannemig sova. Länge. Sen måste jag försöka rota fram något som ser hyfsat ut som jag kan ha på mig på fredagkvällen. Utgång i Linköping.

Okej, det har funnits gånger som jag har lagt ner lite mer energi på inlägget. Det här är alltså inte en sån gång. Detta är ett såkallat utfyllnadsinlägg, och jag ursäktar för den dåliga kvalitén. Jag skriver finare när jag inte har så mycket liv sen igen nästa vecka.

Mullvadsjuice på er.

Keyvillage

Igår var jag i Keyvillage. Jag tror att jag skrattade nästan oavbrutet från det att jag kom dit, till jag åkte hem på natten. Det är möjligt att jag har träningsvärk i magen idag pga det. Bara det säger ju hur mycket roligare jag hade igår än jag haft på ett långt tag.
Vid vår ände av bordet ( Lukas, Lollo, Elin, Judith, Olivia, Sabina och jag) diskuterades det tv-serier, intim-tvångsrakning, lumpen, gynundersökningar, saker som hänt i kuddrummet på dagis, små barn som säger klockrena kommentarer och andra ämnen som inte är helt rumsrena.
Bästa var att jag inte var alls pepp på hela grejen innan. Inte för att det inte skulle bli jättekul att träffa alla igen utan för att jag var så seg. Och sen blev jag peppig av omgivningen och hur kul som helst. Det är ju det jag säger liksom. Jag ska vara omgiven av folk. Då är jag bäst.

Innan så hade jag varit i Mjölby och ätit ihjäl mig. Typ. Kött  och ballerinakex och godis och cola. Det är ett under att jag inte rullar fram idag.

Om ett par timmar ska jag bege mig till jobbet. Det stormblåser och det regnar. Det har bara varit fint EN enda söndag sedan början av sommaren. Och jag har jobbat varenda (minus två) av dom söndagarna.
Det är allt annat än underbart att jobba i blåst och regn vill jag lova. Den gigantiska bilen håller på att blåsa omkull, postsäckarna blir blöta, brev flyger iväg, jag flyger iväg, jag blir blöt, jag hinner inte torka eftersom jag hoppar ut i regnet var femte minut. Usch usch usch.




Shrink

Hallå, jag har blivit något konstigt musikblandningsfreak. Jag har världens mest varierande och konstigaste musiksmak. Allt var så mycket lättare när jag var allt igenom metal. Buhu. Min playlist är så lustig. Som i konflikt med sig själv liksom.

Jag har kollat på diverse skolor som har linjen grafisk speldesign. Det gick fort. Eftersom det bara är typ två. Hur som helst. Jag har kollat på båda innan. Egentligen borde jag ringa till dom och fråga lite. Hur stor jobbchansen är. Hur mycket man tjänar i genomsnitt ( det är högre än medel i alla fall ser det ut som) . Och så skulle jag behöva veta hur många av dom som orkar hålla på med det resten av livet. Jag menar, det är ju inte ett vanligt 9-5 jobb där inte ( snacka om att Dolly Parton nynnade i min hjärna där). Det är ju snarare så att man jobbar i stora projekt då det är jättestressigt vissa perioder osv osv.
Jag menar. Jag vill kanske eventuellt även har möjligheten att föra mina  underbara gener vidare i framtiden. Funkar det i den branchen.
Oh my. Vad ska jag göra. Jag vill inte vara vuxen.


Minne, vad är det?

När jag jobbade idag så kom jag att tänka på en grej som jag tänkte skriva här. Jag minns att tanken var jättebra och att det var världens upptäckt. Nu har jag glömt det. Den som första gången påstog att man inte glömmer sånt som är viktigt hade inte träffat mig.
Oh varför lär jag mig aldrig att jag ska skriva upp sådant när jag tänker på det. Jag vet ju att jag är hälften kvej*/guldfisk.  

Dock kom jag ihåg spelidén jag hittade på i bilen. Det är andra spel-idén jag har på lager nu. När jag kom på den första av dom så var det fullkomlig exaltering. Jag var helt förbluffad över att jag faktiskt hade lyckats komma på något som var asbra OCH genomförbart. Sen endast två dagar senare läser jag i en tidning en recension av ett spel som då bygger på preciiis samma koncept som jag just hade kommit på. Då hade jag stor lust att slänga mig in i en vägg någonstans. Sjukt surt. Så mycket för den orginella idén.

Nu ska jag laga mig kycklingfilé och sallad. Jag vet att klockan är 21 och att jag inte borde äta så här sent, men jag har jobbat och jag är vrålhungrig.

* Kvej är än en gång ordet för stadiet mellan tjej och kvinna. Påminnelse. Sprid ordet.


20årskris jojagtackar ja...

Hey, jag saknar att göra sånna där vrålspontana grejer. Våldgästa folks hem. Åka och äta stora byttor med glass. Grilla i Vinberga med ett gäng polare. Att åka och käka mat med gänget på håltimmarna.
Vart är alla. Alla bara spreds för vinden. Som vi egentligen alla visste att vi skulle göra, men ingen riktigt ville tänka på. 

Jag kommer på mig själv att sitta och önska att jag hade en redig svenskauppsats att göra. Eller ett engelskaprojekt. Men hallå, vad är det här liksom. Jag var ju jätteskoltrött nyss. Eller nyss. Det var ju ett tag sen. Tiden går så himlarns fort. Eller, det känns liksom att livet rusar förbi medan jag står bredvid och tittar på.
Jag vill så gärna vara med. Vara en del av livet alltså. Men jag vill inte kasta mig in utan att veta vad jag ska göra. Det känns som att det kommer bli magplask då. Men jag är så sugen på förändring. Att något händer. Något annat än det här.

Snälla ge mig ett tecken någon. Vad fanken ska jag göra?

My addictions

Jag häver i mig solrosfrön. Ja, det är sant, jag är fast i solrosfröträsket igen. Fast, det är väl iallafall bättre än choklad. Får man hoppas. En gång kände jag att jag tyckte om en kille bättre än solrosfrön. Det var stort.

Idag har jag käkat lunch med Vickis och Flisan på stan. Pitabröd med kycklingfile och thatziki. Alla tre. Jättegott.
Sen köpte jag två filmer billigt på Maxi. Bara för att. Så nu om en stund ska jag bädda allderles rent och mysigt i min säng ( där man knappt får plats för alla kuddar), sen ska jag krypa ner under duntäcket och titta på en av filmerna. Krama min kudde lite.
Eller så gör jag allt det dära när jag har suttit och ritat ett tag vid teven. Hmm. Kanske tänder jag ljus. Kanske tar jag en halvtimmesdusch.
Min älskade morfar kom hit och matade alla djuren idag, så det slipper jag. Helt underbart. Annars hade jag fått ta mig ut i mörkret nu och göra det. Och så hade jag förmodligen ramlat i dammen. För så klantig är jag.

jag är full av ludd

Alltså, jag upptäckte just. Jag får total blackout när jag skriver i den här bloggen. Ibland börjar jag med en mening och sen så bara skriver och skriver jag tills jag är helt uttömd. Sen vid ett senare tillfälle, eller ibland till och med precis efteråt, när jag läser igenom inlägget jag skrivit så kommer jag knappt ihåg att jag har skrivit det. Jag kommer knappt ihåg ett dugg av det. Enstaka meningar kanske. Eventuellt.

På ett sätt är det ju positivt. På så sätt kan jag ju nästan vara lite objektiv mot mig själv. Fast, dom flesta har väl sig själva som sin hårdaste kritiker hur som helst. Jag vet att jag har det. Eller föresten, min bror är ganska tuff med. Han är sådär obarmhärtigt ärlig. Ibland är det bra, ibland dåligt.

Nu ska jag gå och höja värmen i källaren innan jag går i dvala. Som ödlan. Den bara ligger där i terrariet och ser död ut. Fast det är den inte. Den sover. Djupt. 
Det är ohyggligt svårt att låta bli att peta på den. Nästan omöjligt. För att jag vet att jag inte får. Sablar.

To be continued.. 

Tim Burton är återupptäckt

But she knows she has a curse on her,
a curse she cannot win.
For if someone gets to close to her,
the pins sink farther in..

Skrivet i en liten bok av Tim Burton. Boken heter förövrigt The Melancholy Death of Oyster Boy and other stories.
En mycket söt och sorglig liten bok. Jag vill ha den. Genast.
Fixa!

hey buy me

Alltså, pojkar och flickor. Det är mycket lättare för er om ni följer bloggen genom bloggkoll ( liiiiten yttepyttig knapp precis under lastfm listan på vänsterkanten, följ bloggen står det nog). Där står det ju så fort jag har skrivit ett nytt litet inlägg. Ytterst smidigt faktiskt.
Tänkte bara att jag skulle informera om detta eftersom ni är klart fler än två som läser bloggen.

Plus, kommentera gärna. Jag gillar sånt. Faktiskt. Om inte för att mätta mitt enorma bekräftelsebehov, så för att jag ska kunna veta om det är något speciellt ni vill veta.
Och så är jag sjukt bra på att analysera diverse problem åt människor. Seriöst. Hade det funnits någon form av karriär inom det området så hade jag tjänat stora pengar. Inte för att framhäva sig själv eller något alltså. Eller jo föresten, det är precis vad jag gör.
Mina vänner säger att jag tänker allderles för mycket för mitt eget bästa, och att jag inte borde lämnas ensam med mina egna tankar. Det är förmodligen helt sant. 

Hur som helst. Vågar ni, dela med er. Jag analyserar, och kommer förhoppningsvis med ett tillfredställande svar. Förutom när det kommer till analyserande av mitt egna uppfuckade känsloliv. Där har jag inga logiska förklaringar. Tragiskt men sant. Där arbetar min förmåga mot mig så att säga.

Nej nu ska jag sluta sälja mig själv (jag vet, det lät inte ett dugg bra). Men vadå föresten, köp mig för fan. Jag kan vara som ett litet gulligt husdjur. Typ katt. Katt vore perfekt. Fri att göra vad jag vill. Ett djur med lite attityd. Ge mig bara mat och klappa på mig när jag ber om det så kommer jag vara världens bästa.

Budet börjar på 100 :-
 

gudars vad mörkt det är

Och där åkte resten av familjen till tyskland. Hejdå. Det var kul att ha huset för sig själv i ungefär tre timmar, sen gick det utför. Det är inte så jävla kul på natten. Faktiskt. Speciellt om man är vaken själv. Det känns som att hela världen har dött och att jag är ensam överlevande. Inte ens Spike, familjens ödla är ju vaken. Det är ju helt värdelöst.

Bäst är att när jag äntligen har huset för mig själv så är det inte en enda liten människa som har tid att komma hit. Alla jobbar. Eller är borta. Fan i helvetes jävla pissfan. Höjdpunkten imorgon är när jag åker in till stan för att byta in travet som jag lovade mamma. Hurra.
Varför har inte alla pluggarmänniskor som man aldrig träffar annars lov den här veckan för. Vecka 44 vad är det för påfund. Jag vill ha sällskap. Nu. 

Alltså, jag vet verkligen inte hur jag är skapad. Jag älskar lixom att vara för mig själv annars. När familjen är hemma. Men så fort dom åker bort allihopa mer än över en natt så blir jag så sjukt kelsjuk. Alltså, nu låter jag som världens mesigaste tjej som inte klarar att vara ensam i 5 sekunder och som inte kan ta vara på sig själv. Så är inte fallet. Det kan jag verkligen. Jag behöver bara folk omkring mig just nu. Annars känner jag mig så ensam. Än en gång, fel ensam. Inte en oh-vad-skönt-att-spendera-tid-med-sig-själv-känsla, utan mer jag-står-i-ett-stooort-tomt-rum-och-skriker-men-ingen-hör-mig känsla. Typiskt dåligt. 
Nej jag är inte bitter. Okej då, lite kanske. Och frustrerad. Och förvirrad.

Jag skriker inombords. Det river och kliar på insidan av bröstkorgen. Och det har inget att göra med det tomma huset. Eller jo, lite kanske. Men inte mest. Hade jag varit lite mer galen så hade jag kutat rakt ut i skogen nu. Bara sprungit och sprungit över blöta löv och hala rötter. Kutat och kutat tills jag hade fallit ihop i en svettig hög på marken. Sen hade jag legat där på den kalla jorden och låtsats att jag var ett litet blött löv själv. Sen hade jag förmodligen frusit ihjäl.
Det kanske är tur att jag inte är mer galen. Det går ju inte för sig att låtsas att man är blöta löv hela nätterna heller.

Men hur tar man sig samman och är glad när man bara vill springa, skrika, kasta något eller bara sjunka ner i en djup mörk damm och stanna där. Under ytan, nära botten.
Jag förstår inte. Jag vill ju bara vara glad. Jag vill ju bara vara Stina.


Ey gotcha new honey!

Alltså seriöst. Mobilen. Jag må vara prylgalen, men den är ju bannemig underbar. Den kan typ allt.
Känns sjukt illa att jag kan bli så till mig för matriella ting, men hey, det är en materiell värld vi lever i. 
Bäst är att jag äntligen kan ha en oavkortad riktig låt som ringsignal. Ni ser, jag är inte alltid så svår att tillfredställa.
Jag vet att just den funktionen inte är så himla ny, men alltså, på min förra mobil så stog det att det skulle vara möjligt men så accepterade inte mobilen en enda låt jag lade in. Typiskt dåligt.
Hur som helst. Varje gång det ringer nu blir jag lite extra glad för att det är "It's not the fall that hurts" med Ceasars. (Tack Ivan).
Sjukt stylish är mobilen med (stylish är oerhört kul att säga, känns fint i munnen). Svart och krom och stilren och touchscreen. Hallelujah! Och den omvandlar min handstil på touchscreenen, när man skriver meddelanden, till mobilbokstäver i smset. Galet coolt.

Snart börjar jag konversera med den som en vanlig mänsklig varelse känner jag. Något jag förövrigt, skrämmande nog, har en tendens att göra med tingestar jag älskar. Typ min moppe (när jag hade den kvar i min ägo), min förra mobil eller min lilla röda nissan för den delen. Speciellt min kära moppe har jag pratat mycket till i mina dar.
Typ: kom igen så lilla gubben, jag vet att det är kallt och regnigt ute och att du blir sur och vägrar starta när det är så här pissigt. Men snääälla starta bara den här gången för jag måste hem och jag är jättekissnödig och du ska få stå i garaget där det är varmt o skönt och bara vila tills nästa gång vi ska köra. Snälla staaarta?
Ungefär. Och ja, det är skrämmande, och allderles sant. Tyvärr.

Nu ska jag slita mig från mobilen ett ögonblick och städa upp på mitt golv. Hade jag varit en igenkott hade högen av kläder i mitten varit en perfekt plats att tillbringa vintern på. Ett fint litet ide, klart för inflyttning.

jag är kär

Jag har bara kännt min nya mobil i ca en halvtimme och är kär redan. Bra beslut Stina. Bra beslut.

This is from Mathilda...

Har just tittat klart på Leon. Det är nog tredje gången jag ser den nu. Det är en sån där film som man inte får titta på för ofta. Lite som när man inte vill tvätta sina favoritjeans av rädsla för att dom ska tappa sin färg. 
Leon är en totalt underskattad film förövrigt. Jag tycker att den är magnefik. Den är hemsk, sorglig och helt underbar.
En oerhört genomtänkt filmidé. Det finns inget liknande. Inte vad jag har sett i alla fall.

Jag struntar totalt i alla kritikers utlåtanden om att relationen mellan den 12-åriga Mathilda och den 45-årige Leon är opassande. Att det skulle vara en kärleksrelation.
Visst, dom har helt rätt i ordet, men betydelsen är enligt mig något helt annat än den relation de menar. Visst är det en kärleksrelation, men inte som älskare utan som ett par lite udda vänner. Eller kanske som far och dotter.
Jag tycker nästan att man är lite oprofessionell som kritiker om man inte går djupare än så.  Men jag kan ha fel.  Jag är ju bara människa och det här är ju bara mina åsikter.

Hälften av filmen görs dock av att Leon(Reno) och Mathilda(Portman) spelar så fantastiskt bra. Och det faktum att Leon är en yrkesmördare som bälgar i sig mjölk och tar hand om sin bästa vän som är en planta (bokstavligt talat).
Just den plantan är något som facinerar mig föresten. Eller det faktum att det är den som visar en del av filmens känslor när inte orden riktigt räcker till. Typiskt bra av han som gjort filmen.

Fint att det här inlägget blev som en filmrecension. Det var inte helt meningen när jag började skriva på det kan jag lova.
Nu ska jag käka och sen ska jag försöka hitta någon mer vettig film att titta på. A Love Song for Bobby Long kanske. Den är med ruskigt bra. På sitt sätt.

whata?

Alltså, jag var helt säker på att jag skrev ett inlägg igår. Men det gjorde jag tydligen inte. Skumt.

Idag inhandlade jag två par jeans och en grå stickad mysetröja med vrålstor krage.
Jag som hade lovat mig själv att inte shoppa kläder förren jag har tid att åka till tranås (min favvoaffär ligger där) eller till linköping, men jag ska ju ut imorgon och hade total jeanspanik. Så jag gav upp.

Hämtade även fotona från grekland som vi tog med undervattenskameran. haha. Alltså, roligare samt mer osmickrande bilder får man leta länge efter. På en bild ser jag ut som ett sjögräs. Det är den enda beskrivningen ni får. Fantiserandet är upp till er.

Jag är även friskare idag. Kroppstemperatur nere på 36 igen och jag kan iallafall andas med ena näsborren. Hurra.
Det blir dock ändring på det imorgon eftersom det är jobbardags på dagiset imorgon. Om jag inte har missförstått datumet. Det är fullt möjligt.
Jag både längtar lite och tycker att det ska bli pissjobbigt. Hoppas mina favvoungar är där (okej, jag vet att man itne* ska ha favvoungar, men vadå, jag tycker det är mest mänskligt att ha det. Och okej, så länge man inte behandlar barnen olika för det). 
Efter dagisandet är det snabba puckar hem som gäller för att duscha och klä om för kvällen. Förfest hos Jessi. 
Sen är det ut som gäller. Brygget eller Harrys- exposed. Det är sånt som märks.  Mig spelar det faktiskt ingen större roll. Jag ska bara dricka mig så där lagom mysefull ( jag kommer få äta upp mina egna ord) och sen ska jag vara på mitt bästa sprudlande** humör. Skitkul ska jag se till att ha. Basta.

* varför är det näst intill omöjligt att stava inte rätt?

** sprudlande är kanske mer önskedrömmande. Men jag kommer vara glad, exalterad och lite småstickig. På mitt bästa humör helt enkelt. :D

gawaa

Hjälp. Spindeln som sitter på min vägg leker "ett-två-tre-ost" med mig!  Varje gång jag vänder blicken mot datorn så kryper den närmare och närmare, men när jag vänder mig om för att titta på den så sitter den galet stilla. Vad håller den på med? Är den ute efter att psyka mig? I sånna fall är det bara att gratulera för den lyckas tammefan.
Jag kan itne ha ihjäl den heller får då blir det blodsplatter på tapeten, och det är ju ungefär lika trevligt som ordet låter när man säger det. Inte alls med andra ord.

Jag får väl gå ner och ta mig en frukostmacka och hoppas på att den antingen har flyttat sig till någon annans rum, eller självdött, när jag kommer tillbaka. Men om jag känner spindlarna i det här huset rätt så kommer den istället kila iväg till klädhögen som ligger mitt på mitt golv, för att sen gömma sig där och hoppa fram när jag ska ta på mig något därifrån vid ett senare tillfälle.

Jaja. focus on Ryan Atwood stina, focus!


like living with no air..

Jag känner mig som väldens tant. Det känns ibland som att det mesta jag skriver om här handlar om diverse sjukdomar. Alltså, jag måste bara nämna att jag egentligen inte är sjukt speciellt ofta. Mitt imunförsvar brukar klara det mesta. Nu har det dock mött sin överman. Det så kallade dagisbarnet.

Dom kommer springande till mig med sina små snoriga näsor och vill att jag ska ge dom lite kärlek. Nemas säger jag och lyfter upp dom små liven. Intet ont anandes att  medan jag sitter där och gosar lite med ungen i knät, så vandrar det miljontals små baciller in i min kropp. Små onda virusbaciller som har ihjäl mina stackars försvarsbaciller.
Sen nästan utan att man fattar det innan det är försent har kroppstemperaturen höjts från 36 till 37 och jag kan inte andas på något som helst sätt.
Det är i sånna här lägen man är glad att man är astmatisk. Eller inte. Lätt att sova när det känns som att någon håller på att kväva en med en jättemashmallow. 

Imorgon ska jag jobba. Jag behöver någon som andas åt mig. Seriöst.


what strange creature men are..

What strange creature men are, what do they want from us?

Jag tittade klart på den nyproducerade miniserien från BBC, Förnuft & Känsla, häromdagen. Tidigare har jag läst boken och sett filmen så jag visste hur historien går, men jag är lite av ett Jane Austen-fan så jag fixade serien i alla fall. Plus att han som spelar  Amanda Seyfried's pojkvän i Mamma Mia är med en hel del. Bara det. Höhö.

Hur som helst, jag fascineras ganska mycket av ms Austen. Jag tycker att det är grymt att hon, under en tid då kvinnor hade mycket lite att säga till om, lyckades göra mycket av sin röst hörd. Eller visa att alla kvinnor inte nöjde sig med ett liv som prydnad i någons vardagsrum.
Folk överlag som går emot strömmen i svårare tider ser jag upp till. Och hon är så fruktansvärt duktig med. Hon lyckas få ett sömnigt liv på en liten gård på landet bli sjukt intressant, genom att bara berätta om vanliga vardagshändelser. En duktig författarinna helt enkelt.
Och vi får ju för all del inte glömma att hon skapade alla mäns fiende nummer ett. Mr Darcy. Mannen som får alla andra män, i kvinnors ögon, att verka sådär lagom otillräckliga. Som får oss att kräva lite mer. 

Vanligaste kommetarer från det motsatta könet brukar, i en diskution om Darcy, vara att han ju trots allt är en bokkaraktär och det är lätt att göra idealmän utan fel och brister i fantasin. Men det man inte förstår om man inte har läst boken, är att Mr Darcy faktiskt HAR mycket fel och brister. Oerhört många. Men han är liksom underbar i alla fall. Svårt att sätta fingret på varför men det är väl ett till av kvinnans många mysterier.    

Men för att gå till citatet högst upp här, så är det en mening sagt att Marianne i Förnuft & Känsla. Jag skulle med det bara påpeka att det på något sätt känns både tryggt, och oerhört skrämmande, att man kände likadant i början av 1800-talet som man gör idag. Förändras vi verkligen så lite på 200 år.

the car-incident

På vägen hem från jobbbet så hände en sån där konstig grej då man inte riktigt vet hur man ska agera..

Det var alltså mörkt ute och jag hade just svängt av 32:an och var påväg mot Varv. Snart ser jag att jag snart kommer få möte av en bil ,och väljer att stanna  i en kurva eftersom vägen är så sabla smal. Då händer fenomenet. Den andra bilen väljer att också stanna, precis samtidigt som jag, fast i en kurva lite längre bort. Sen står vi där stilla. Tittandes på varandras billysen i ungefär en evighet. Utan att veta vem av oss som ska köra framåt.
Tillslut lägger jag i ettan och börjar köra mot bilen. Hälsar lite blygt genom att dutta till ett par gånger med varningsblinkersen, passerar bilen och sen är  händelsen över.

Det var ganska fint faktiskt, på ett sätt som jag inte kan förklara.


cold feet

Jag sitter just nu i sån där lagom apati, ni vet när man stirrar sådär tomt ut i ingenstans och hjärnan tycks vara fylld med ludd, och väntar på att det ska bli dags att ta på sig jobbaruniformen.  
Ack den snygga unisexuniformen. Älskar byxorna som sitter liksom så där lagom obekvämt under armhålorna och har mer fickor än vad man kan hantera. Men jag ska inte klaga, tröjan är tokmysig och allt är marinblått och inte typ senapsgult. Det kan man ju vara tacksam för.

Egentligen så hade jag ställt in mig på att inte jobba idag. Jag hade tänkt gå till frissan som planerat, sen åka hem och umgås lite med mammas gäster, och sen skulle jag ha suttit och spelat gamecube hela kvällen för det var jag sjukt sugen på. Men nu ska jag alltså jobba. Inte för att det är dåligt, alltså jobbet är ju bra och jag får ju lön, det är bara det att det är jobbigt att flytta om hela dagens inställning åt ett helt annat håll lixom.

Det är ungefär samma känsla som när man ligger nerbäddad under duntäcket och är i det där "strax-innan-sömn-läget" ,när man kommer på att man måste gå upp och stänga av teven som står på. Sen måste man liksom samla alla kraftreserver för att orka resa sig upp och tassa över det svinkalla golvet. Och när teven är avstängd måste man knalla tillbaka igen, och sen har man jättejättekalla fötter som kyler ner all luft under täcket och så måste man göra om hela den där "värma-upp-sängen-processen" igen. Apjobbigt, fast nödvändigt liksom.

If I drown tonight, bring me back to life..

Hah! så tokigt det kan bli. Läste just stolen som i möbeln stolen istället för stulen på engelska stolen. höhö.
Jag är ungefär lika trött som den där meningen var obegriplig så det kanske är dags att jag sover.

Sen stack just en mygga mig. I benet. Vaffan lixom, den ska ju vara död nu. Det är ju svinkallt.

Äh, nu kryper jag ner under duntäcket. Jag ska ju upp tidigt imorgon. Mamma fyller och sen ska jag klippas och färgas. Blond eller brun, blond eller brun. Hmm. Vi får väl se. Nattis

Revbensspjäll och infödingar

Okej, så inatt fick jag ytterligare ett bevis på att min hjärna och själva jag har sina egna,åtskilda, liv och att vi skulle må bäst av att separera. Hur som helst.
Här kommer snabb summering av nattens dröm:

En gammal vän sedan mellanstadiet var här och skulle ställa undan sin bil i vårat garage under vintern. En militärgrön gammalgammal bil med lila klädsel. Snyggt. 
Bästa var att vi åt revbenspjäll, och att garaget såg ut att vara inrett av en galen katttant med en förkärlek för mintgrön och plastrosa..

Sen sa jag till vännen att mina fingrar var så skrynklig för att jag hade badat. Sen var jag Indiana Jones (typ) och kutade omkring i djungeln* med infödingarna. Huga.

* Finns det något vettig anledning till varför djungeln stavas med D och inte utan?


here I go again

Jag kan bara inte släppa det. Kanske för att jag någonstans inte vill släppa det. Det gör ondare att låta det gå än att ha det kvar. Än så länge. Och jag som trodde att jag var fri. Jag lurade bara mig själv.
Det känns så himla fel och samtidigt så himla rätt. Det känns som att jag kastade bort något allderles för tidigt. Känslan är förmodligen inte ömsesidig och jag känner mig oerhört fånig. Som den där tjejen jag inte vill vara. Men det är så mycket som jag inte förstår. Och innan allt faller på plats är jag fast i ett jobbigt mellanläge. Stuck in reverse.

Vad i hela fridens namn hände. Du har nog aldrig förstått hur det var för mig. Vad du var för mig. Och det är ju inte så konstigt, jag förstog det ju inte ens själv. Förren det var för sent. Och nu vet jag inte ens om jag känner som jag gör för att det är så jag känner eller om det är för att det är förlorat. 


Stina och Lollo goes vilse

Torsdag 18/9:

Jag och Lollo bestämde oss för att promenera in till Huvudstaden Argostoli.
Vi gick upp för berg och ner för berg, gick förbi en shellmack (!), blev nästan överkörda ca 14 ggr, gick igenom en massa bebyggelse och upptäckte till slut att en karta hade varit en bra idé. Ganska frustrerade och vilsna gick vi mot det som såg ut att vara en hamn medan vi letade tecken på vart vi kunde befinna oss. Till slut, nere i hamnen, hittade vi ett holländskt turistpar. Efter en snabb konversation med människorna fick vi reda på att vi faktiskt befann oss i Argostoli och att vi hade vandrat omkring där i mer än en kvart. Vi behövde bara gå en gata upp så kom vi till huvudgatan som vi hade missat totalt. Hurra. Såå typiskt oss.

Argostoli var faktiskt stort. Dom hade en massa jättefina skor och en stort fint torg i mitten av staden, omgivet av tavernor och cafeér.  Efter lite gående och på huvudgatan så bestämde vi oss för att käka en lunch på en av dom där tavernorna på torget. Det blev pommes, thatziki och ostbollar. Hur gott som helst.
Servitör Georgi bjöd oss på glass för att vi var så söta och introducerade oss för sin andra kyparvän Nikos. Dom berättade också att dom skulle befinna sig på SoSimple (Lassis disco) runt elva den kvällen och vi mer än gärna fick festa med dom. Herre. Behöver jag nämna att vi inte gick till SoSimple den kvällen.

Istället åt vi ute i Lassi. Kommer inte ihåg vart men jag åt förmodligen souvlaki (asagott köttspett). Jag har en tendens att göra det ofta. kött kött lixom. Jag kan ju inte råför att jag är ett rovdjur med högst spetsiga hörntänder.
Sen gick vi till hotellet och spelade nog phase10. Lollo vann oftast som vanligt. Jag har varken tur i kort eller kärlek. buhu.

vågor och inkastarmän

Onsdag 17/9:

Vi gick ju då upp ganska sent, med dom 36 sömnlösa timmarna som anledning. Käkade en frukost vi köpte kvällen innan på en av Lassis fyra supermarkets. Vi bodde ju som sagt på lägenhetshotell vilket alltså innebär att man inte har måltider inkluderade osv. Man klarar sig alltså själv hela tiden, vilket är hur skönt som helst.

Frukostdukningen var dock ett litet problem eftersom det verkade saknas bestick. Så ett tag trodde vi att vi skulle få bre våra små mackor med fingrarna. Sen hittade Lollo, tack o lov, en uppsättning väldigt udda knivar och gafflar i en liten trälåda djupt i ett skåp.

Våra favoritdukningsgrejer under dom här två veckorna blev snabbt våra glas som vi döpte till helan och halvan. Ena glaset var pisslitet och det andra tvärstort, tänk storleksskillnad shotglas och ölsejdel typ. Samt vår brödkniv, som förmodligen inte hade blivit slipad sedan den inhandlades år 1753. Vid ett tillfälle sågade jag mig i armen med den, mest som en kul grej för att se hur vass den verkligen var, och inte ett skit hände. Inget att förlita sig på om man är deppad och vill skära upp lite armleder eller skydda sig från skabbkatter vill jag lova.
Vi åt världens svennefrukost på rostat bröd med philadelphiaost ( oh herre, det fanns philadelphia, kan det bli mycket bättre) och apelsinjuice.

Sen kom skabbkatten, som orsakade våran utelåsning dagen innan, förbi igen och host-kväk-jamade utanför altandörren. Ungefär då upptäckte jag den enorma vattensamlingen under min säng. Jävla omenkatt. Alltså, det var ju inte kattkiss, INTE det jag menar, men varje gång den sabla katten dyker upp så händer det mycket skumma saker. Lollos reaktion när hon fick syn på kissen är också klart värt att nämna. När hon såg att skrället var utanför så stängde hon altandörren fort som fanken och utbrast ett panikslaget: " Nej! NEJ! Det är djävulens verk! " och så var dagens citat skapat. haha.
Vattnet var föresten vatten som hade regnat in vid tisdagens monsunregn. Bara så ni vet.

Vi drog oss sen ner till stranden där det var vågor höga som tusan. Solen sken och vattnet var jättevarmt. Typ 28 grader räknade vi ut. Vattnet är ju förövrigt helt surrealistiskt. Tänk supermario sunshine, vid korallreven (ja jag är väl en nörd då). Alltså, jag ger upp och flyttar dit snart. Jag skulle kunna bo där enbart för att få ligga i det där urfina vattnet hela dagarna.

Bakom oss på stranden låg fyra av dom oerhört många britter som fanns där samtidigt som vi. Dom var för roliga att lyssna på och var dessutom lika entusiastiska över monstervågorna som vi var (vilket var MYCKET, utan ironi). En av dessa resenärer fick också till dagens citat "utländska kategorin" med sitt: "Where are my goggles?!" på sann londondialekt. Det citatet hade vi kul åt dom resterande 12 dagarna vill jag lova. haha.

Sen badade och solade vi oss krispiga i massa timmar innan vi gick tillbaka till hotellet och slappade lite på altanen. 
Runt klockan tjugo så begav vi oss, duschade och fräsha, iväg till taverna Sirtaki. Där var det livemusik i form av fyra härliga grekgubbar med dragspel och gitarrer som sjöng typisk grekmusik. Mysans. Servitörerna var typiska snygga oerhört flirtiga grekmän. Vi stiftade närmare bekantskap med en viss servitör, Janis, som klappade på min hand och på lollos huvud. haha. Han hör ni mer om senare. höhö.
Det fanns även en mängd överförfriskade och relativt pinsamma turister på tavernan som bidrog till en stor del av underhållningen. Omedvetet.

På hemvägen råkade vi ut för en galen "inkastarungdomskille" som ville att vi skulle följa med honom in på discot. Herre. Han dök upp en mängd fler gånger under semestern och fick smeknamnet "The Hazelmoose". Bara så ni vet.
Sen läste vi engelska skvallertidningar, som vi fått av en vänlig man, på hotellet. Sen sov vi. 

Den stora ankomsten..pöm pöm pömpöm

Tisdag 16/9:

Klockan sent på måndagsmorgonen fick jag ett sms om att vårt plan skulle vara försenat. Någon pilotklant hade alltså lyckats utlösa en av dom gigantiska knallgula flottarna på planet vi skulle ha åkt med.
Istället fick vi ett rejält mycket större plan som just kom in från Phuket. Sjukt stort var det.

I sann lovisa och stina- anda så kunde vi inte checka in våra väskor först pga platskrångel. Så vi väntade huur länge som helst i incheckningshallen ( är inte helt bra på flygplatstermer måste erkännas) innan vi fick lämna ifrån oss våra "på-gränsen-för-tunga-väskor".

Flygandet gick jättebra men var dödentråkigt. Ett gameboy hade varit en smart sakt att ta med sig. Dumt av mig.
Helt lyriska landade vi på flygplatsen ( som förövrigt var ungefär lika stor som IcaMaxi)
Allt var överväldigande. Värmen. Vattnet. Den lilla palmen. Man glömmer hur vackert det är. Så att man glömmer att andas.

Väskorna tog jättelång tid att hämta. Marcus, vår överentusiastiske reseledare, tog emot oss med ett stort leende som lyckades visa alla hans femtioelva tänder.

Lägenhetshotellet var bra. Nothing fancy men tillräckligt bra för att man ska klara sig i två veckor utan problem.
Vi käkade thatziki med pommes och bröd. Grekiska pojkar visslade samt följde efter oss vart vi än gick ( och detta var bara en ytterst lätt försmak om vad som komma skulle). Gosh.

En skabbkatt kom och orsakade en utelåsning. Typiskt oss.
Lovisa fick en oliv i huvudet. Vi lokaliserade discot och upptäckte att Lassi är betydligt större än vi trodde.

Sen klockan 23 drar monsunregnet in över Kefalonia. Stina & Lovisa som ligger nerbäddade i sina sängar ( vi hade ju trots allt inte sovit på 36 timmar) är rädda att bikinisarna, ute på torkställningen på verandan, ska blåsa åt fanders. Stina stålkvinnan offrar sig för laget, kastar av sig alla kläder minus trosor och rusar orädd ut i regnet. Hon är ute i ca 1 minut i syndafallet ,som nästan slår henne till marken, och kommer tillbaka in plaskvåt men med bikinisarna i tryggt förvar. Dagens hjälte.
Jorå.

Im home :P

Okej, så här kommer en liten resedagbok. Det hände så mycket att jag har glömt minst tre fjärdedelar. Så går det när man har sämre minne än en sabla gudfisk.
Jag skriver lite i taget och detä  r ganska utförligt dom första dagarna, sen orkade jag inte skriva mer. Det tog på krafterna. höhö.
Vissa detaljer är också utelämnade som sig bör. What happens in Greece..

RSS 2.0