Home

Hejsan. Jag är nu hemma från Gotland. När jag kommer hem kommer en utförlig redogörelse för dagarna. Men nu hinns det inte med eftersom det är duschar och jobbardags.

Ut i solen med er! Ciao


Packar

Jag packar inflr morgondagen och städar samtidigt min garderob. Det var nämligen helt omöjligt att hitta något att packa ner eftersom allt låg i en enorm hög på golvet, Man kan vid första anblicken tro att ett gäng på typ trettiotvå personer har indkad samlag härinne eller så, så mycket utspridda kläder täcker större delen av mitt golv.

Jag är inte ett dugg stolt över den här sidan av mig. Egentligen gillar jag att ha ordning omkring mig. Inte till den milda grad att alla papper ligger i en perfekt hög och böckerna står sorterade i alfabetisk ordning i bokhyllan, jag gillar när ett rum ser använt ut, men så pass så att man slipper andas in tonvis med damm så fort man rör på sig eller inte behöver karta, kompass och personlig guide för att lokalisera sängen. You get the point.

Bästa hittills är att jag nyss hittade två linnen som var mormors innan hon dog och som morfar gav till mig för ett tag sen. Han ville inte att alla saker från mormor skulle slängas, så jag tog emot en del. Min mormor var en rätt smal och hipp kvinna så det fanns en del som var användbart. Men jag har varken orkat se på dom eller ännu mindre ha dom på mig än, så dom har legat i hyllan alldeles orörda. Tills idag. Nu skulle jag flytta lite på dom och en doft av mormor steg upp. Snacka om en blandning av smärta och lycka. Det låter kanske konstigt att jag de närmsta minuterna har suttit och andas in ett linne. Men så är det. Jag vill känna, för jag saknar. Något så kompiöst. Men jag är samtidigt rädd att lukten ska försvinna. Den kommer ju göra det när som helst. Skrot.

Gwöh!

Sen undrar jag varför alla killar jag tänder på är antingen upptagna, elaka, är Jack Sparrow eller har adimantiumumklor. Jag fattar inte. Är det inte min tur snart eller. Är det inte min tur att få en av dom där speciella nu. För gudarna ska veta att jag har både väntat och letat. Kom igen nu ödet, kasta en bra man i min väg. Giv mig lycka. Genast!


Bland raukar och får

Vet ni. Värsta grymma. Jag klämde mig på jobbet igår ( jag skadar mig alltid mer än en gång varje tillfälle jag jobbar) och min nagel blev lite svart. Det låter ju inte alls speciellt grymt eller hur? men jag har inte berättat det coola än. Det  svarta på nageln ser precis ut som en pytteliten gullig mustasch. En sån dära krullig en som man brukar rita dom ni vet.
Jag försökte ta en bild, men ingen gjorde mustaschen rättvisa. Ni får använda er fantasi istället.

Imorgon åker jag och Jake till Gotland. Jag har aldrig varit där och det kommer bli svinkul. Raukar och får, man kan ju inte annat än trivas förmodligen. Fast jag börjar bli lite nervös med. Jag ska ju träffa alla som bestämmer om jag kommer få gå där i högskolan eller inte. Och dom andra som har sökt samma utbilning som jag kommer jag kanske också träffa. Hjälp.
Jag har tjuvtittat lite på kort på dom som började förra och förrförra året. Dom ser coola ut. Tänk om dom dömmer mig innan dom pratar med mig och tror att jag är värsta fjolliga tjejen. För jag ser kanske lite ut som en sån. Fast jag är stentuff på insidan.  Ääh det löser sig. Det gör det nästan alltid. Faktiskt.


Dansterapi

Det blev inget promenerande. Jag får köra mastodontpasset i simhallen imorgon istället som kompsensation. Fast jag och lillebror dansade i en kvart nyss. Ingen avancerad findans alltså, utan bara sån där let your self loose-dans. Sån där dans när man bara hafsar runt i en enorm hastighet och gör sånna där extremt fula dansmooves, som man har plockat upp på youtube eller hos någon kul filur på dansgolvet på någon klubb. Inte ett dugg snyggt eller elegant, men skönt svettig och glad blir man. Testa vettja.

Nu halvtittar jag på Barcelona - Manchester united matchen. Jag har inte låtit mig bli för engagerad så jag lägger nog ner nu och spelar Wii med broderen istället. Måste ta vara på kvällen för imorgon är det upp i ottan och jobba igen. Huga.

Ja utanför rasar stormen

Hej.

Jag har träningsvärk på innanlåren ( heter det så eller gör det bara det om man pratar om kött?).

Jag är lite lagom mosig i huvudet efter en inlärningsrunda på jobbet, ska börja köra en annan tur med en massa stopp här och var. Det bara snurrar i hela huvudet av olika namn och adresser.

Tyska Peter kommer hit idag. Han är ungefär två meter lång, har sånna där härliga vampyrtänder, pratar sjukt bra svenska och är kravallpolis. Hur mycket coolare än så kan man bli. När jag var mindre vad han en av mina idoler. Det var han, Stålmannen, Darkwing Duck, McGyver ungefär.

Jag både vill och vill inte åka och simma. Det vore bra för min kopp och hälsa men jag känner inte för det. Inte alls faktiskt. Om jag har tur så är mamma pepp på att gå en tvåtimmarspromenix när hon har slutat jobba. Det kan jag kanske övertala mig själv att göra.

Annars känner jag mig konstig idag. Det pirrar i fingrarna och bubblar i kroppen, samtidigt som jag är rätt däven. Hur går det ihop sig. Att man är glad och bubblig och däven på samma gång. Är det ens möjligt.

Det stormar utanför mitt fönster. Och jag stormar inombords. Det känns som att jag krigar med mig själv. Jag vill gå vidare och stanna kvar. Jag vill ha det nya men kan inte släppa det gamla. Jag vill umgås och jag vill vara ensam. Ja utanför rasar stormen. Runt virvlar bladen. Ta mig med. 


Änglar & Demoner

Tillbaka från biobesök. Bra film, men kan än en gång konstatera att den största delen av nöjet är att observera Elins reaktioner på allt som händer. Skön tjej det där.
Annars är det upp och jobba klockan i ottan imorgon. Klockan sju börjar jag närmare bestämt. Inte kommer jag kunna sova på ett tag heller för att jag är så förbaskat upptrissad. Jaja, det får gå som det går. Jag brukar ju bli pigg bara jag kommer upp ur sängen. Ibland.


hej ni som stannade kvar

Man märker att man har uppdaterat allderles sugit här i bloggen ett tag när två tredjedelar av alla besökare har flugit sin kos.
Hoppla.

Slipus

Nu har jag slipat som en galning på cykeln. Ingen av klisterlapparna som satt på gick att pilla/skrapa bort, så jag fick tokslipa väck dom istället. Sen har jag skruvat bort alla onödiga tingestar och så har jag täckt däcken med plast för att dom inte ska färgas. När jag var klar med allt det så upptäckte jag att jag måste be pappa skruva bort kedjan och kåpan som sitter över, annars kommer det inte att funka. Men jag hittade en grym färg i alla fall. Den som jag hade tänkt från början, som är på bilden härunder, fanns inte någonstans så det blev typ den fast aningen blåare och lite metallic. Sen köpte jag en mörkbrun metallig till pakethållaren och ringklockan. Det kommer bli sheitbra.

Mamma och jag har just varit ute och promenerat i regnet. Vi tog kortisturen på en timme eftersom jag ska på bio om en stund. Änglar & Demoner. Pepp pepp pepp. Ni vet, jag snöade ju in mig rätt rejält på den boken för ett tag sen. Go partikelfysik.

Duschtime. Kram på er.

A bit carried away..maybe

Nu har jag googlat cyklar i en evighet. Mamma har nämligen en cykel modell äldre som hon inte använder längre som jag kan få. Eftersom den vita färgen på den är rätt dassig och avskavd så tänkte jag fixa till den lite. Så imorgon startar projekt pimpa cykel.





Förut lyckades jag hitta en cykel som matchade bilden av min pimpade cykel i min hjärna perfekt. Hur stor är den chansen på en skala. Det här är en Electra Amsterdam (Original 3i) och det var kärlek vid första ögonkastet. Tyvärr så är den rätt dyr och är svår att beställa, annars var jag farligt nära att allvarligt fundera på att köpa den istället. 
Men något i stil med den här vill jag att cykeln jag ska fixa imorgon ska se ut när jag är färdig med den. Tyget som är i bakrunden vill jag sy som innefoder till cykelkorgen jag vill ha. 
Och redan nu känner jag att  jag har ryckts med lite väl mycket i det här projektet.
Ähh vill man så kan man.

Gyllende gräs och Hana Pestle

Jag ska bara berätta att jag och mamma just har cyklat en mil, medan solen gick ner. Att se solen gå ner på sommaren är bland det bästa jag vet. De där minuterna då gräset lixom klamrar sig fast vid de sista strålarna och allt är sådär gyllende. I just de minuterna, i det där gyllende gräset, skulle jag kunna bo förevigt.

Sen tycker jag att ni ska lyssna på den här kvinnan litegrann. Hana Pestle. För hon är rätt fantastisk i mitt tycke. Plus att hennes verision av Leonard Cohens Hallelujah är grym. Och ja, det är snuttar från Twilight. Alla andra videor med låten var dötråkiga. Och Edward Cullen och Bella (ja jag är lite kär i dom båda) kan man aldrig få nog av.


swim

Och jag behöver en ny bikini. Letar febrilt.

Save the trees

Helgen och dagens Wihooo! :

I fredags var jag tvungen att sjutsa in pappa en snabbis till hans jobb. Där hittade jag en liten gosedurshäst som såg jätteledsen och ensam ut. Så jag var bara tvungen att köpa den. Så konstig är jag, att jag köper en gosedjurshäst. Till mig själv. Vid 20-års ålder. Det är ju ett under att jag får gå på gatorna helt obevakad. Seriöst.

Det var klassfest i lördags. Fruktansvärt trevligt att träffa allt folk igen. Jag fasar dock för bilderna som Amanda kommer lägga upp inom en snar framtid. Jag har inga som helst bra erfarenheter av festkort. Blir man knappt bra på kort när man är nykter, kan ni ju tänka er hur det blir när man är lite svagt lullig. Inte bra alltså.
Men som sagt, awsome var festen. Mer klassfest åt folket i framtiden tack.

Idag har jag simmat i en timme. I Mjölby, för där är vattnet så varmt och skönt. Jag räknade ut att jag hade simmat ungefär 1800 meter när jag var klar. Det kändes rätt fint ändå för att inte ha simmat på en evighet. Hurra för mig.

Helgen och dagens Uäääh! : 

Vad är det för allvarlig störning som ungefär 90% av alla människor får när dom sitter bakom ratten i en bil? Den störningen som gör att dom glömmer både hur man blinkar och vad som menas med högerregeln. Jag blir tokig.
VARJE gång jag jobbar söndagarna är det minst en person som blinkar åt ett håll i en korsning och sen svänger åt det helt andra hållet. Femtiotvå personer som inte blinkar överhuvudtaget i rondeller, varav fem av dom som blinkar åt fel håll. Och min absoluta favorit, folk som blinkar preciiis när dom svänger. Hallå. Då är det väl så lagom dags lixom. Blinkersen är väl ändå till för att man ska visa lite i förväg vart man är påväg? När man redan håller på att svänga så är det ju skit samma. 
Och dom flesta människor på lite större parkeringsplatser lider tydligen av någon form av dödslängtan. Dom slänger sig som klubbade pingviner framför bilen när man kommer. Gaah. 

Igår när vi promenerade såg vi en skogsmaskin som skövlade skog, så vi stannade en liten stund och tittade på den. Jag var inte långt ifrån att börja gråta. Det såg så fruktansvärt sorgligt ut med alla fina friska träd som i ena stunden stog och såg allmänt ståtliga ut, och i nästan stund brakade ner i marken med en jätteduns samtidigt som monstermaskinen sågade den i delar och skvätte bort alla grenar. 
Och nu när jag kom hem från simmhallen ser jag att dom håller på att ta bort skogen precis bakom våran lada. Det ser helt hemskt ut. Allt är borta. 
Jag vet inte om det är kloret från simmhallen som har frätt ett litet hål i min hjärna, men allt jag vill göra just nu är att gå ut och sabotera helvetesmaskinen. 

Mitt rum ser ut som något efter en kärnvapenexplosion och behöver egentligen städas. Orkar jag det. Egentligen inte.  


Monsterpanik

Som en del kanske har märkt vid det här laget så får jag lätt panik. Inte sån där panikångest så att man tror att man håller på att dö. Men när det gäller saker som jag tror att jag själv har klantat mig med så får jag panikångest. Typ. Panikångest light i alla fall.
Som idag. Jag fick ett epostmeddelande av VHS( de som har databasen med alla betyg från gymnasiet och sådär) där det stog något i stil med det här: Du har anmält dig till högskoleutbildning inför hösten 2009 och din anmälan är nu behandlad. Kontrollera din anmälan och dina registrerade meriter genom att logga in på Dina sidor på studera.nu.

Jag bara oj jäklar har dom kollat arbetsproven och stressade in på studera.nu där allt är...oförändrat.
På min ansökan står det att särskild behörighet saknas, och så står det längst ner att det är godkänt arbetsprov som fattas. Det var då paniken satte in. Ugefär såhär såg det ut i mitt huvud: Panik fan helvetes paniik. Ska det se ut såhär. Nej det stog ju att dom hade behandlat anmälan, och jag är fortfarande inte behörig. Jag avlider. Mitt arbetsprov är alltså inte godkänt hjälp hjälp. Vad gör jag nu. Får man åka på den helgen i Gotland där dom visar runt en på området om man inte är godkänd. Hjälp hjälp. Panik panik. Jakob kommer bli jättebesviken, han har sett fram emot det. Skit. ( Kollar runt på google, hittar ett forum där folk har haft liknande panik) Jaha här står det att man inte har godkänt arbetsprov om det står behörighet ej godkänt. Jag visste det. Jag är urdålig. Fanken. Gaah.

Sen kom jag på att det mest logiska vore att ringa någon som faktiskt vet. Så jag ringde en av lärarna på utbildningen. Han svarade inte först, men sen efter två samtal till så gjorde han det. Tack och lov. Så där satt jag i telefonen, lätt darrande, och försökte förstå gotlänska (för det är bannemig inte lätt om man inte tittar på personen i fråga, och när den enda kontakt man har haft med gotlänska innan är på Keno). Han sa att man fick reda på om arbetsprovet var godkänt eller inte i mitten av juni. Pju. Sen sa han "så du behöver inte stressa upp dig, det går nog bra för dig". Sen lade vi på.

Så här i efterhand känner jag, som vanligt, att paniken var lite obefogad. Eller jag kunde åtminstode ha väntat lite med dödsångesten (light) tills jag hade tänkt lite. För det slog mig just att det hade varit rätt konstigt ändå om dom hade hunnit gå igenom en sissodär tvåhundra arbetsprov sedan i fredags. Hmm. Smarta jag.

Nu ska jag börja andas. Sen ska jag jobba. Har hand om alla sexåringar sista passet själv idag. Gud giv mig styrka. Haha. Ciao. 


Bröst och bringa kokosflinga

Nu har jag varit på bio med grabbarna. Såg Wolverine. Den var schetabra. Minst sagt. Hugh Jackman är maskuliniteten personifierad. Yummie. Och filmen var inte bara bröst och bringa kokosflinga. Den hade action, kärlek, handling, Pogue*, Alex och Nick Ryan**, lite överaskningar, massa igenkänningsfaktorer för oss X-men nördar som har sett trilogin och massa Hugh i bar överkropp. Med andra ord, jag var helt tillfreds. Se den. Det är en order.

* Man dreglar rätt redigt över honom i The Covenant. Stoor överaskning att han var med här. det hade jag faktiskt ingen koll på. Mancandy,

** Har man sett en massa Mc Leod's Daughters ( Australiensisk helcharmig serie som gick förut på femman och har gått i en halv evighet på Hallmark) så vet man vilka Nick, och framförallt Alex, Ryan är. Mancandy.

Nattnytt

"Det är inte bara så att jag inte vil gå på studentbalen med dig, utan ifall du och jag var strandade på en övergiven ö skulle jag ta näringen som din magra kropp har att erbjuda och sen mata hajarna med dina ben".
- Summer Roberts, The O.C -

För en herrans massa år sedan, på sommaren, lånade jag första säsongen av The O.C av en kompis. Jag var ytterst skeptisk till hela serien och lånade den mest för att min kompis hävdade att den var så fruktansvärt bra. Jag bara himlade med ögonen och tänkte att det defentivt inte var en serie för mig. Så det var med sjukt låga förväntningar som jag satte in den första skivan i dvdn. 
Jag behövde bara pilotavsnittet. Sen var jag fast. Så där hjärndött beroende som man bara kan bli av en serie blev jag. Hey det var ju inte alls bara yta, stränder, plastiga karaktärer och sprit i blå och röda plastglas. Visst, det förekom, men serien hade en oemotståndlig charm.
Jag vet inte hur länge jag satt där, men jag minns att jag matade in dvd efter dvd och gjorde knappt pauser för att äta, och plötsligt var det slut.

Sedan den sommaren har jag återuprepat den proceduren varje år. Jag har tittat om på serien. Skrattat. Gråtit. Levt mig in. Blivit förbannad på Oliver. Sagt Yogalates högt framför tvn. Blivit kär i Ryan. Osv osv.Och så blev det nu med.

Andra år har det varit ett medvetet val. Att se om O.C alltså. För att jag har velat. För att det har varit lagom. För att jag har saknat. Den här gången var det omedvetet. Fick en inpuls att jag skulle börja titta om på det ikväll. Och här sitter jag nu igen. Känns fint att mitt undermedvetna gör sånna triviala saker som att känna att det är dags att återuppta tittandet av en kär gammal favoritserie. Go hjärnan. 

Nu ska jag göra något halvförbjudet. Jag ska än en gång absorberas av Stolthet & Fördom. En annan av mina stora kärlekar. Som jag har lovat mig själv att inte titta på för ofta, så att jag inte tröttar ut den. Men nu var det dags igen. Mitt sinne behövde Mr Darcy. Who doesn't lixom. Och jag kan göra en sak till jag älskar, nämligen att vara uppe oförskämt sent. För imorgon ÄR jag ledig. Tro mig. Jag har trippelkollat. 
Godnatt. 


Erase and rewind

Kul det här. Vaknade upp till en ledig måndag. Vansinnigt skönt efter att ha jobbat söndag tänkte jag. Slö-åt alderles för många mackor med skinka. Slängde ihop lite badkläder i en väska och var precis påväg att åka till simmhallen för en lång och mysig simtur, när jag slängde en extra blick på almenackan. Jobba 16.00 står det. Fan fan fan. Det var bara att packa ur väskan och kuta in i duschen istället. Och här sitter jag nu. Utan min simtur.

Är jag förberedd på att jobba är det inga problem. Jag tycker ofta att det är rätt skönt att jobba. Man har något att göra, man får pengar att spendera och man känner sig lite behövd. Men om jag är inställd på att vara ledig hela dagen och till och med hinna simma, då känns det rätt mulet att åka och jobba istället.
Plus att det här innebär att jag inte kan utöva dagens motion. Det hinns inte med, och det känns med rätt dåligt. Åhhh. Jag vill starta om den här måndagen. Får jag det?

Eine kleiner uppdaiterung

Liten uppdatering. Nej högskolan har inte ringt tillbaka. Jag antar att var det nu var dom ville så har det löst sig nu. Dom hade kanske inte fått mitt arbetsprov och så kom det samma dag. Eller något. Jag kommer i alla fall förlora förståndet om jag spekulerar mer i det där så jag låter bli, och hoppas att dom ringer igen. Bara så jag får veta. För jag är så fördömt nyfiken.


Monsterdobermanpittbullrottweilerkorsningshundar och cancersol

Åååh idag har jag sugit åt mig så mycket sol som det bara går att proppa in i min kropp. Jag har sugit åt mig sånna enorma mängder så att om jag släcker lampan nu så lyser jag förmodligen i mörkret. Awsome. 

Fast just när jag jobbade kanske det inte blev så mycket sol. Enligt illustrerad vetenskap så får man inte in så fasligt mycket sol genom en vindruta. Bara dom skadliga strålarna som man får cancer av tydligen. Känns bra och lugnande. Dom föreslog till och med att man skulle smörja in sig med solkräm om man skulle åka bil längre stunder. Hallå vem gör det? Det blir ju jättefarligt. Först och främst kommer man ju halka omkring som en blöt säl på själva sätet ( om man har typ shorts alltså) och sen kommer man ju inte kunna greppa ordentligt om ratten.  Det osar ju trafikfara om det.

Annars har jag promenerat en timme idag igen. Jag som är sådär sjukt dumslö tycker självklart att jag är fantastiskt duktig och unnade mig två glas cola förut. Helt gudomligt. Jag har inte druckit på hela fördömda veckan. Ytterst plågsamt egentligen. Om man skär ner på något med coffein i så för man tydligen jordens huvudvärk. Suprise..not.

Fyra hundar på fyra olika ställen skällde på mig när jag knallade förbi. Jag är inte speciellt rädd för hundar. Jag borde vara räddare med tanke på att en hund anföll mig, drog ner mig på marken och tuggade på mitt huvud när jag var liten. Men nej, inte så värst. Men när stora monsterdobermanpittbullrottweilerkorsningshundar skäller på mig blir jag rätt paranoid. Håller staketet? Kan dom gräva sig ut? Vill dom äta mig? hjälp hjälp hjälp. Vilket resulterar i att jag går där typ tvåhundra meter efter deras hus och kastar frenetiska blickar över axeln för att kolla så att dom inte har börjat kubba efter mig.
Jag kan tänka mig att jag såg ut något liknande på min uppkörning faktiskt.

Imorgon blir det IKEA. Morsning.


Gulp

Jag har blivit en bloggnarkoman. Alltid, eller i alla fall väldigt länge, så har jag intresserat mig för andra människor, därav bloggläsandet. Men nu har det nått högst osunda höjder. Jag har till exempel flera gånger under den senaste timmen konstaterat att jag är törstig, men inte "hunnit" dricka för att jag är upptagen med mitt bloggläsande. Och när blev klockan tolv? Vart tog min jäkla lediga kväll vägen. I freakin bloggvärlden. Den åt min tid. Slukade den.

Okej. Jag visste redan innan att jag knappt har någon självkontroll. Jag bet på naglarna i tretton år utan att kunna sluta. Trots att jag testade så gott som alla metoder för att göra just det. Just nu håller jag sakta på att byta ut all min vätska i kroppen mot coca cola. Vill jag vänta med att läsa en bok för att den är så fruktansvärt bra så kan jag inte det. Går jag i en affär hungrig och sockertörstande så kommer jag ut med betydligt fler grejer än vad jag hade tänkt handla från början. Ser jag ett klipp på youtube måste jag kolla på en massamassa fler klipp. Jag är en vandrande beroendekatastrof. Jag vet det. Men jag trodde att bloggar var ofarligt. Nehäpp. Inte för mig.

Jag misstänker dock starkt att mitt beroende slår så hårt på bloggvärlden för att all min självkontroll läggs på andra saker nu. Som att inte bita på naglarna. Eller på att inte häva i mig ofantliga mängder cola. Eller så att jag inte går in i en affär hungrig. För okej, min självkontroll existerar knappt. Men den existerar. Men man måste verkligen säga till den på skarpen. Är det så för alla eller är det bara väldigt svårt för mig.


Steinwulf

Helt sjukt. Varje, och då menar jag varje, gång jag skriver min epostadress numera så smyger det sig in ett E i mitt namn. Steina istället för Stina. Jag förstår inte. Varför rör sig mitt finger till E tangenten. Det är ju helt obegripligt. Jag har ju inget e överhuvudtaget i mitt namn. Vad gör det där. Bort. Inte för att e är en dålig bokstav. Men Steina heter jag fanken inte. Basta.

"Pocahontas!"

I förmiddags när jag pratade i telefonen med en skattemänniska så ringde det på min mobil. Eftersom min pappa eller mamma brukar ringa så dags ungefär så tryckte jag bara av mobilen utan att ens kolla vem det var, pappa eller mamma kunde jag ju ringa upp när jag var klar i telefonen. När jag väl hade lagt på och kollade vem som hade ringt, så visade det sig att det var Högskolan på Gotland. Panik. Ett sånt där typiskt samtal jag inte borde ha tryckt bort alltså.

Jag har ingen aning om vad dom ville, för dom har inte ringt tillbaka än, men jag är sjukt nervös och aningen skräcklagen. Har jag glömt att skicka in något. Har posten slarvat bort mitt arbetsprov. Har dom inte fårr mina gymnasiebetyg. Gaaah jag blir tokig. Ring ring ring. Genast.
Jag ringde tillbaka och kom till växeln. Dom sa något i stil med att den som nu ringde kom inte från växeln utan det var någon som lånade den telefonen, och att den förmodligen skulle ringa igen. Alltså. Hjälp.

Annars har jag varit rätt nyttig idag. Åkt in till banken med mitt felaktiga bankkort och löst en annan grej. Sen har jag varit ute och gått med min mamma. Det haglade, mindre skönt. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Titta på film och rita. Spela lite tv-spel. Titta på Greysavsnittet jag spelade in igår. Det finns löjligt många ickeansträngande grejer att göra just nu. Hej I-landsproblem. Hejdå bloggläsare.

Ps. Idag har jag nördat Disney. Kolla in det här klippet. Jag skrattade tills jag fick andnöd.

Dagen

Idag har jag lunchat med min pappa. Bland dagens rätt fanns det att välja på fläsk med potatis och löksås, eller veggopasta. Eftersom jag inte tycker om löksås tog jag veggopastan, som till min stora förvåning var fylld med..just det..grönsaker.
Jag är som bekant ingen grönsaksmänniska.  Det jag gillar i grönsaksväg är typ gurka, som jag äter som godis. Men annars är det ganska tunnt på grönsaksfronten. Det är inget jag är stolt över, jag önskar att jag åt tomat och paprika, för dom är så färgranna och paprika knastrar roligt när man tuggar på den, men så är det tyvärr inte.
Hur som helst. Pappa betalade alltså i princip en tallrik plain pasta åt mig. Som jag ändå inte kunde äta upp eftersom det var så ohyggligt mycket. Tallrikarna på det där stället är lixom inte tallrikar, det är fågelbad modell större.  Pappa var måttligt road.

Sen åkte jag hem och bytte om till min snygga uniform och begav mig till jobbet som den hårt arbetande kvinna jag är.
Det var en bra jobbtur. Snabb och smärtfri. Jag hann till och med trycka i mig en banan. Sen sorterade jag tidningar i en timme. Det är jobbigare än det låter, för tidningar är tyngre än vad man tror. Jag intalar mig i alla fall att det är oerhört bra träning det där, eftersom jag har lite dåligt samvete för att jag inte tränar längre på fritiden.

Sen kom jag hem. Hungrig. Åt mackor. Åt två bananer. Mätt. Dushade och var rädd för spindeln i hörnet av taket på toaletten som ingen vågar ta bort av rädsla för att den ska ramla ner i ens huvud. Flätade håret. Satte mig vid datorn. 
Nu ska jag nog titta på film en stund innan jag sover. Om jag kan bestämma mig alltså. Det kan sluta med att jag skiter i det för att jag inte vet vad jag ska se.
Godnatt.  

Inlägget som försvann..och kom tillbaka

Tungan är läkt. Eller ja nästan i alla fall. Så att man kan tugga och prata. Det är ju en klar fördel. Prata och äta är ju två av mina favoritsysselsättningar.
Tungor och andra saker i munnen läker visst innifrån, har folk talat om för mig. Ungefär som micron alltså. Bara att den värmer och inte läker. Awsome. 

Idag blev hela arbetsprovet klart. Lite i sista sekunden, som vanligt. Det ska bli så ofantligt skönt att posta kuvertet imorgon. Skönt för stunden i alla fall. För skiter det sig måste jag ju göra om hela proceduren igen till nästa år.

Det skulle faktisk inte förvåna mig ett dugg om det skiter sig. Att jag inte blir intagen alltså. Jag är inte helt nöjd med arbetsprovet. Sen säger inte det så himla mycket eftersom jag sällan är nöjd med något jag gör. Men den här gången känner jag verkligen att jag hade kunnat åstakommit något bättre. Men rita utan några som helst riktlinjer med en sån här enorm press, under en så sjukt kort tid, det tog på krafterna och blev helt enkelt inte bra.
Fanken. Kommer jag in är det förmodligen på en kombination av mina inte så himla dåliga betyg, för att jag är tjej och dom behöver mer tjejer, och en stor jäkla portion tur. Eller så tar dom entusiasmen på gränsen till galenskap, som jag förmedlade i det personliga brevet, positivt. Det är också en möjlighet.

Förövrigt försvann det här inlägget tidigare idag när jag skulle publicera det. Sen dök det upp igen nyss. Helskumsigt.
 

0-127 till mina vassa tänder

Okej. Jag kan inte prata. Allt som kommer ur min mun när jag försöker komunicera, är en mängd konstiga läspningar.
Boven i dramat är min sjukt svullna tunga. Redan här varnas känsliga läsare. Detta inlägg är varken mysigt eller trevligt.
Snarare rätt skabbigt. Enjoy.

I lördags föll jag för godissuget och köpte mig en påse Rollo, kolan ni vet, när jag var på stan. Men när jag skulle äta dom lite senare på altanen så lyckades jag bita mig i tungan. Riktigt jävla jättedant. Jag skämtar inte när jag säger att jag bet fel så rejält att det knakade i tungan. Knakade! Och det bildades ju inte bara en gigantisk såndär sweinond blåsa, som inte går att låta bli att bita i såfort man tuggar på något nytt, utan jag lyckades också bita loss ett stort köttstycke ur min stackars tunga. Hey jag varnade ju er innan och sa att det var äckligt.

Första problemet var att försöka få det att sluta blöda. Det är ju inte helt praktiskt att sätta på ett plåster i munnen. Så där stog jag enormt  frustrerad och irriterad framför toaspegeln och försökte befalla min tunga att sluta bloda ner sådant. 
Jag försökte stoppa det med pappersservetter. Det gick lite sissodär. Efter att ha svalt ett A4 papper ungefär så övergick jag till att gurgla istället. Det fungerade lite bättre.

En liten stund senare slutade det och jag kunde äntligen studera min gravt misshandlade tunga. Sen börjar jätteäcklig info om stinas mun nummer två. Delen då jag klippte i min egen tunga för att påskynda läkningsprocessen, och för att det skulle se aningen mindre äckligt ut. Heja mig. Men jag lyckades. Och fick ett par matchopoäng på kuppen. Inte för att dom på något vis upphäver eller jämnar ut dom ungefär hundra klanthetspoängen jag vann på att skada mig själv sådant, men det känns ändå lite bättre.
 
Så om jag är ovanligt tyst så vet ni varför. Det är för att min tunga har förvandlats till jabba hutt och tar över min mun. Och om ni ska äta något nu så se för fanken till att ni tuggar på maten och inte på er själva. Så gott är det inte vill jag lova.


RSS 2.0