Amugurami

Just det, jag höll på att glömma. Anledningen till att jag letade garn som en vettvilling i lördags är för att jag beställde hem historiens sötaste bok häromveckan. "Virka Amugurami" heter den, och inehåller föga förvånande instruktioner till just det. Amugurami är förövrigt små söta virkade varelser. Bild på boken här nere.

När jag fick syn på boken så spelades det upp små söta filmklipp i mitt huvud där jag virkar värsta underverken i färgglada garner och sprider ut dom bland folket. Eller sätter ut lite varstans i världen där folk kan hitta dom och bli glada. Ungefär. 

Jag tänkte att om jag gör alla små figurer via instruktioner i boken så är jag snart så awsome så att jag kan hitta på egna mönster och sådär. Och virka är ju inte så svårt tänkte jag. Okej för att jag alltid har varit mera träslöjdspersonen och är helt urusel på att sy ( Egentligen inte helt mitt fel. Symaskiner som jag kommer i närheten av får helt plötsligt liv och blir fyllda av ondska. Dom trasslas, fastnar, vägrar fungera, spottar delar av trasiga nålar omkring sig och grejer. Plus att det räcker med att jag tittar på en nål så sticker jag mig. Ni fattar grejen ) så mindes jag att jag hade varit rätt skillad på virkning i högstadiet. Men ack så fel jag hade. I min hjärna hade mina virkningsskills blivit aningen förvrängda. Jag kan göra luftmaskor, sen tar mina kunskaper slut. Tydligen. Samt att mina tummar är förstora eller något. Sitter i fel vinkel eller något liknande, för hur jag än gör så verkar dom vara ivägen. 

Men jag ska banne mig lära mig. Det ska produceras små glädjespridare ska det. Jag ska bara byta tummar med någon först.


Jag menar hallå. Titta den dära brune grabben. Han ärmin nya kärlek och slutmålet med alla dessa virkningsförsök. Lycka mig till.

Smultit var ordet

Idag har jag smultit (smält på konstig östschöttiska) bort på jobbet, och då hade jag ändå på mig mina nya fräsha postenshorts. Helt otroligt. Jag som alltid fryser svettas helt plötsligt. Rikligt, för att göra inlägget om möjligt ännu mera obekvämt. 
Egentligen vill jag helst av allt hoppa i poolen, men om man badar blir man blöt har jag kommit på, och de är förvånandsvärt jobbigt att bli just det. Hela den där torka och huttraperioden efteråt när man precis har klivit upp är jag inget fan av. Inte heller av känslan av hår som klibbar mot nacken och ryggen. Sen har jag stora problem med själva doppandet med. Alltså, missförstå mig rätt här. Det kan verka som att jag hatar att bada, men det gör jag verkligen inte. Typ motsatsen. Har jag väl kommit i kan jag stanna hur länge som helst. Nästan. TIlls hela kroppen har skvumprat ihop sig och man ser ut som en torkad naturgodis. Då går jag upp. Kanske. 

Igår käkade vi glass, badade i vinberga där en monsterstor fisk hindrade oss från att ge oss ut på lite djupare vatten, åkte hem och badade i poolen istället som är fri från fisk (ja vi är mesar ibland), och grillade både veggomat och kött. Det var mysigt. Lollo åt korv och chips. Ja ni hörde rätt, chips. Sjysst blandning kan man tycka. Men så serverade dom eufersig chips till hamburgarna på Metaltown förra året med, så det är tydligen inget ovanligt. Men lite småknäppt kan man tycka. Som chokladsås på smörgåstårta, fast inte alls så kanske föresten. Dåligt exempel. 
Nu ska jag bada, trots negativa sidoeffekter. Sol på er.

Över min döda kropp

Min bror och jag är ensamma hemma. Vi har garvat som galningar åt Over her Dead Body, sjukt otippat. Jag har också varit i den stora metropolen Mjölby för att leta garn men alla affärer som säljer sånt var stängda, så det sket sig lite. Jag får köpa garn efter jobbet nästa vecka istället. Varför jag söker efter garn kan jag gå in på lite mer imorgon. 
Imorgon ska vi föresten åka till Söderköping och Smultronstället för att häva i oss kopiösa mängder glass. Lollo, Jimmy, Lollos bror och min bror alltså. Det kommer bli awsome. Buckets av glass är aldrig fel. Faktiskt.  


Okej, så det ser ut som en helt vanlig romantisk komedi, och det är precis vad det är. Men är man inte ute efter något mer avancerat så den alldeles perfekt. Plus att den innehåller folk som råkar sätta eld på sig själva, halkar och sånt. Det må vara en av dom lägsta formerna av humor, men det hindrar det inte från att vara fanatiskt roligt. 



wazup bro

Min bror är och campar med en kompis vid en sjö ungefär fyra kilometer härifrån. Jag släppte av dom där med all packning i eftermiddags. 
För ungefär tre timmar sedan så ringde jag min bror första gången, för att se så att dom inte hade typ tänt eld på varandra, offrade små djur eller liknande. Naturligtvis så var det ingen som svarade utan mobilsvar gick igång på en gång. Just mobilsvar är döden för mitt psyke. Självklart så började en massa scener, den ena hemskare än den andra, dyka upp i mitt huvud. Så jag freakade på allvar och har nu under de närmsta tre timmarna alltså ringt typ åtta gånger. Panikringt. Ringt till kompisen. Talat in meddelanden på min brors mobil. Funderat allvarligt på att köra ner till sjön och titta så att dom lever, men jag vill ju lixom inte störa om det skulle vara så. 
Min image som cool storasyster är helt och hållet blåfejk. Jag är så fruktansvärt överbeskyddande, nojig och larvig som det bara går att vara på det där området. Helst skulle jag vilja packa in hela ungen i bubbelplast och stänga in honom i ett luddigt, mjukt och maddrasserat rum någonstans, men det går ju inte. Grabben måste ju få klara sig själv. Och jag vill ju att han ska uppleva massamassa bra saker. Det kan man inte göra om man är inpackad i plast.

Det skrivs mycket om hur man ska bete sig som mamma när det börjar bli dags att skicka ut sina barn i den stora världen, men hur fanken gör man om man är syster. För tio minuter sedan var jag ett mammigt vrak som satt och var sjukt orolig. Sen ringde pappa och sa att han hade fått tag på kompisen och att allt var bra, dom hade badat hela tiden och självklart hade brorsan glömt mobilen hemma. Så nu känner jag mig ju som världens dummaste. Plus att det låter här som att min bror är tinywinyjätteliten. Det är han ju inte alls. Han är allderles för stor för att jag ska oroa mig såhär. Så vad gör jag. Hjälp mig.

Glawss

Förövrigt är det tokvarmt ute idag, ifall någon har missat det. Jag höll på att rinna bort på jobbet. Att släpa tunga grejer och vagnar hit och dit får en att svettas på ställen man inte visste att man kunde svettas på. Som typ benen. Tack och lov har Robban beställt ett par shorts till mig nu. Det känns lämpligt. 

Men jag ska inte klaga. Det är oerhört fantastiskt skönt att det äntligen verkar som att det är sommar. I helgen bär det förmodligen av till Söderköping och Smultronstället. Jag ska äta bergskedjor av glass. Sen ska jag rulla hem.

tillbaka

Igår fick jag ett mail från VHS igen som fick mig att gå in på studera.nu  och dom hade bannemig äntligen ändrat. Dock fattade jag ingenting av det nya så jag freakade ett tag och bestämde mig sen för att skicka ett mail till själva högskolan och fråga, bara för att vara på den säkra sidan.
Förut fick jag ett mail som svar.
Mitt inlämnade arbetsprov är tydligen det sjunde bästa av alla som har sökt till samma utbildning som jag. Det känns som en enorm lättnad. Jag vet ju fortfarande inte om jag kommer in eller inte, det vet man ju aldrig. Men jag är i alla fall inte helt värdelös. Det var ju ändå 286 sökande lixom. Sjunde är ju faktiskt helt okej. Inte bäst, men bra. Det kan jag leva med.

Nu ska jag sätta mig och rita på altanen. Ska jag kunna bräcka dom där sex personerna som är bättre än mig så gäller det att stå i. 

och hejdå

Så när man trodde att den inte kunde bli mycket sämre. Wham. In tha face.
Jag ger upp nu. Jag orkar inte mer idag. Nu stänger jag av. Ciao.


happy day bad day

Det här var en glad dag. En bra dag. Jag har skrattat nästan konstant, kom hem lycklig, tillfreds och allderles solig. Nu är den helt upp och ner. Jag förstår inte varför det envisas med att bli såhär. Varför kan jag inte bara få stanna i det tillståndet i mer än ett par timmar. Vad har jag gjort för fel. Måste saker alltid dyka upp och ge mig en käftsmäll när jag är som gladast. Varför.

In the early mooooorning..

Nu är jag hemma. Igår kom jag hem vid halv ett. Inte så jättebra med tanke på att jag skulle upp klockan fem idag. Ny tur, nya adresser. Snacka om att det här är rätt påfrestande för min stackars mosiga hjärna. Fast jag lär ju inte bli dement inom en snar framtid i alla fall, så mycket som jag använder den, och det är ju klart positivt.

Samma körtur imorgon med. Samma tid, samma kanal. Men det är ju långhelg den här veckan. Så fruktansvärt härligt. Nu måste jag bara förstöka snylta mig in på någon annans midsommarplan. Inte helt lätt eftersom det inte verkar som att någon annan heller har något planerat. Som vanligt. Go spontanitet.

Nu ska jag stoppa lite varm mat i min frusna lilla kropp, och sen borde jag egentligen sova. Men det tänker jag inte göra, för jag är värdelös på att sova middag. Så jag gör nog ingenting istället. Tar på mig mjukisbyxorna och bara existerar. Ja så får det bli.


And off you go

Redan hemma från jobbet. PAdwan är ivägsläppt själv sista biten. Hoppas hoppas hoppas att det går jättebra för henne, men det har inte varit några problem innan, så det ska nog gå fint.
Nu ska jag nog rita. Eller göra små söta saker i cernit(stavas det så) lera. Fick ett ryck och köpte lite sånt häromdagen. Hmm.
Ha en jättebra söndag allihopa.


meatpie

Jag ska verkligen gå och lägga mig i min helmysiga säng nu. Idag har jag käkat köttfärspaj med mamma och min bror, och sen åkte jag hem till Jimmy för att spela Gamecube med han och Lollo.
Men egentligen vill jag bara säga, att vissa nätter finns det få ljud som är vackrare eller mer magiska än violin/fiol (vad är skillnaden egentligen?)

Sen skulle jag också vilja tipsa er om vad man kan göra om man känner sig lite nere. Titta på Pirates of the Carribbean bloopers. Eller det här LotR - Head-butt. Kolla Orlandos min när han talar om "white light". Obeskrivligt! 
Hejdå depp, hej pepp.

wasabi

Denna lördagskväll undrar jag bara, vart är festen?


Xbox is dead

MItt xbox 360 är trasigt. Så nu måste jag skicka det till bryssel eller liknande. Inte alls kul, och jag som var sugen på att spela lite Fable. Grr.


Bin ÄR coola

Jag jobbar. Så in i helvete. Fast det är rätt skönt också. På sitt sätt. Jag är ändå väldigt tacksam, att jag har ett jobb. Ett bra jobb. Men det är därför som det är segt på uppdateringsfronten. Delvis därför, och delvis för att jag tillbringar rätt mycket tid framför Sims 3. Sorgligt nog.

Det är så mina dagar ser ut nu för tiden och ett tag framåt. Jobba, äta, spela ,sova. Det börjar ge mig aningen abstinens. För jag vill verkligen hitta på saker med folk när jag väl är ledig, men när jag är på är ingen annan på. Sjukt typiskt.
Ikväll hade jag velat gå ut med studenterna, men det känns inte så smart med tanke på att jag ska gå upp halv sex imorgon och köra bil. Man behöver ju inte göra sig till en trafikfara medvetet.

Nyss tillbringade jag ett par timmar i sällskap av min morfar och en stor mängd bin. Det var fruktansvärt trevligt, och det säger jag utan ett uns av ironi. Jag gillar min morfar, och bin. Bin är coola. Så kombinationen är ju oslagbar.
Någon gång skullej ag vilja skriva ett helt inlägg om exakt hur coola bin är. Men jag känner att intresset för ett sådant inlägg kanske blir rätt svalt. Men det kanske jag struntar i, potesiell diktator som jag är.

Och just det. Jag vill att man ska få besked om man kommer in på högskola eller inte nu. Just precis nu. Eller i alla fall väldigt snart. Vem kom på att man är tvungen att vänta enda till mitten av juli. Oerhört frustrerande.
Jag menar, hur i helsike ska man ha tid att ordna bostad och säga upp sig från sitt jobb. Gaah.

Nu ska jag försöka få min simsgubbes eventuella pojkvän att sova över hos henne. Känns rätt skönt att engagera sig i hennes känsloliv istället för att ta tag i mitt eget. Sådetså.


Uppdate på fingerfronten

Uppdate på fingerfronten.

Jag har nu suttit och spelat The Sims 3 i sorgligt många timmar. och under hela den tiden har fingret bara blivit större Förut tänkte jag sticka hål på fingret och tömma det på lite blod så att svullnaden skulle gå ner och det kunde läka fortare, men mamma tyckte inte att det var någon bra idé. Hon och pappa tror också att det är brutet och att jag borde gå till vårdcentralen imorgon. Onödigt säger jag. Kan lika gärna vänta tills svullnaden gått ner lite så att jag kan känna efter om det är brutet själv.Känns dumt att ta upp någons tid över ett klämt finger när det finns bra mycket värre grejer man kan råka ut för.
 
Usch jag är så förbenat klantig. Hade jag bara skrikit lite eller gormat att jag hade fingret i kläm som normala människor gör så hade det kanske inte blivit så fult. Förbaskat.
 

Dagens arbetsskada

Dagens arbetsskada: mosat långfinger.

När vi fraktar saker på mitt jobb så görs det ibland i något som kallas burar, som för övrigt ser rätt mycket ut som just en bur. En stooor fyrkantig bur. På buren finns det två dörrar, en der nere och en däruppe.
Jag skulle idag packa ur sakerna ur en fullproppad sådan och ställa in dom i bilen istället. Så jag öppnade översta dörren, vilket resulterade i att saker var på väg att ramla ur den. Min arbetskollega kom farandes och berättade att buren inte behövdes plockas ur, varpå han försökte stänga dörren lite snabbt så att sakerna inte for ur på lastkajen.
"Dörren går inte att stänga" säger jag. "Jodå det gör den visst, den är bara lite kärv", svarar han på ett ungefär, varpå jag lite halvkvävt säger "Nej det beror på att mitt finger är ivägen".
Så där stog jag alltså, med fingret halvmosat  i buren.  
Det har nu gått ca tio timmar sedan dess och fingret bultar fortfarande. Samt att det är blålila och ungefär fem gånger så stort som alla andra omisshandlade fingrar. Det går lixom inte att använda det, överhuvudtaget. Ett klart minus i min tillvaro.

Här ska ni få se, fast det syns rätt dåligt.




Ser ni, groteskt äckligt. Tycka syns, tycka synd. Poäng till mig för att jag inte gnällde över det förrens nu när jag kom hem.



plaskdjur

Jag trodde att jag hade slutat skämmas för sånna där lite halvfåniga saker och att mitt självförtroende pallade rätt mycket påfrestningar. Tji fick jag.

Vattengympan var det mest skräckfyllda jag gjort på länge. Där stog jag och plaskade frenetiskt bland stort gäng kvinnor som alla var minst trettio år äldre än jag. Endel kvinnors ålder uppskattar jag upp emot hundrasjutton. På land stog en överentusiastisk kvinna i plyschdress och gjorde rörelser som var näst intill omöjliga att härma under vattnet. Det var ungefär åtta grader i luften (det var utomhus och jag frös som ett pälslöst djur) och tolv i vattnet. Okej, jag ljög, det var tjugofem i vattnet. Men det kändes som tolv. Högst. Hur mycket jag än sprattlade för att hålla värmen så gick det inte. Så jag såg ut som en enda stor blåröd knottra.

Detta kan ju tyckas vara tillräckligt med anledningar till varför detta inte var en av dom bästa tillfällena i mitt liv. Men låt mig gärna också lägga till att det bakom oss i samma pool simmade ungefär femtio triathlongrabbar. Muskulösa solbrända triathlongrabbar. Med simglasögon. Hallå obekvämt.

Jag försökte verkligen att gömma mig lite. Vilket inte krävde speciellt mycket ansträngning eftersom jag redan hade sjunkit ner så mycket jag bara kunde, utan att drunkna under vattnet, eftersom det var så sabla kallt i luften. Men jag kände hur dom tittade, bara stannade upp mitt i fjärilssimmandet i poolen och stirrade, på mig som låg där och sprattlade som en stackars epileptisk sparv. Och jag tyckte att det var så fruktansvärt pinsamt. Så enormt obekvämt. 
Såhär i efterhand känns det lite fånigt att jag tyckte det. Men just då var det en högst logisk känsla. En fruktansvärd känsla.  Det var så mycket i den situationen som var pinsamt.
Jag kände mig så fel. Vilsen. Borta. Och det är känslor som jag ibland har allvarliga problem med att bemästra.

Jag går inte dit igen. Det är svårt att förklara sånt här i text utan att låta ytlig och idiotisk. Jag kanske ÄR dum och idiotisk. Men man kan inte riktig råför vad man känner, och jag kommer inte utsätta mig själv för det där igen. Någonsin. Tack för mig.

Heja heja

Det värsta med att jobba är att jag försummar mina regelbundna måltider, för att det känns bättre att skippa dom och ha mer tid att köra på. Eller för att jag har försovit mig (jag är ju verkligen ingen morgonmänniska) och inte har hunnit packa ner någon matlåda. Vilket resulterar i att jag vräker i mig shitloads av mat när jag kommer hem sen istället.

Idag har jag ätit ett grönt äpple, tre fjärdedelars kebabrulle utan lök och tomat, samt en lövbiff och fem champinjoner. Det kändes som en väldigt bra idé när jag väl höll på, men inte så intelligent såhär i efterhand. Bäst är att jag lovar mig själv att sluta göra så här varje gång, men sen skiter i det i alla fall. Jag är så dum. Plus att jag kommer se ut som en boll inom en snar framtid. Inte för att det är något fel med att se ut som en boll, vissa människor klär i det. Men på min kropp ser allt extraextrafett så konstigt ut. Det lägger sig på så konstiga ställen och man verkligen ser att det inte är meningen att det ska vara det.
Jag menar inte att jag ska gå ner hundratvå kilon. Bara ett par stycken så jag ser ut som jag igen, och känner mig lite mer hälsosam. Mer kan jag inte gå ner, för jag vet hur jag ser ut när jag går ner för mycket. Det var en skrämmande syn, och bör inte upplevas igen.

Imorgon ska jag vara jättejätteduktig, och verkligen hålla stenhårt på det, hade jag tänkt. Och som belöning ska jag köpa mig Sims 3. Lycka till mig själv.

Mosig hjärna..igen!

Har just kommit hem från en rätt trälig dag på jobbet. Inte trälig för att den var stressig utan snarare tvärtom. jag är fanken aldrig nöjd. Men det var så mycket dötid på en massa ställen att jag höll på att somna flera gånger och var sjukt oengagerad. Inte bra när man egentligen måste vara uppmärksam och komma ihåg en massa. Aja, jag kör ju den imorgon med. Tack o lov.

Om ett par timmar ska jag på vattengympa. Andra gången i hela mitt liv. Kommer ihåg att det kändes konstigt förra gången, det där fenomenet med att man blir trött och törstig fast man står i vatten. Äh, svårt att förklara.
Egentligen har jag ingen som helst lust att åka, men det känns nödvändigt. Min kropp och mitt psyke behöver det.

Padwan

Idag har jag haft en padwan på jobbet. Det var awsome och rätt nervöst. Man vill ju inte framstå som helt dum i huvudet och värdelös på att lära ut. Det gick nog bra. Fast jag kände imellanåt att jag svamlade en del. Jag har en tendens att göra det när jag har allderles för mycket att säga som ska ut på samma gång. Kunde vart rätt pinsamt om jag hade varit sån som tycker sånt är pinsamt. Men det är jag ju inte. Oftast.

Imorgon ska jag vara padwan istället för master på ännu en ny tur på jobbet.
Det är rätt mycket nu, fast på ett skönt sätt. Känns bra att få tänka och lära sig lite nytt. Man känner sig ju helt fördummad när man inte pluggar längre. Så man får ta vara på de få tillfällena att använda sin hjärna lite. Känns efteråt att den är relativt oanvänd annars, helt mosig och dan efter en dag på jobbet. Som att huvudet är fullt av kladdkaka. Kanske.

Den närmsta tiden kommer annars bestå av jobb, jobb, kolmården, minigolf, lite mer jobb och sen var det något mer. Hmm. Sen vill jag köpa The Sims 3. Men det kostar pengar har jag kommit fram till. Plus att jag vet att spelet kommer var lite som ett svart hål för mig. Börjar jag spela det kommer man inte se till mig på ett bra tag. Så det kanske är bättre att jag låter bli. Eller kanske inte.

Nu ska jag missbruka en av mina nya seriecrawings.


inatt jag drömde..

Inatt hade jag kanske mitt livs bästa dröm. Eller den hamnar i alla fall helt klart på top fem. Det var en sån där dröm som var så underbar och härlig att man blir uppriktigt förbannad när man vaknar och märker att det inte har hänt. Sen ligger man och verkligen försöker somna om och drömma vidare. Ibland går det, ibland inte. Den här gången funkade det inte, men det gjorde inte så mycket ändå eftersom den slutade allderles perfekt.
Men det skulle vara tacksamt om jag fick drömma den inatt igen, tack. Fixa!


Lovestuck

Hej mina kära vänner. Nu sitter jag i skiten igen. Inte så mycket så att det har börjat påverka min omgivning, men det är bara en tidsfråga.
Jag förstår inte varför jag bara kärar ner mig totalt i killar som jag inte kan få och inte borde vilja ha. Folk som gillar mig intresserar mig inte. Varför. För att jag är en självförstörelsemaskin. Jag vet hur alla sånna här situationer slutar. Jag har rätt många exempel att ta av. Det kommer sluta åt helvete. På ett sätt eller ett annat. Och precis som förra gången så kommer det sluta illa för min del. 
Vilket kanske är rätt åt mig, med tanke på hur det har slutat illa för alla andra inblandade annars.  

Jag vet ingenting. Jag vet inte vad jag känner, jag vet inte vad jag ska göra. Vart går gränsen för vad jag får göra. Vill jag göra något. Hur kan fel kännas så rätt. Om bara livet vore att andas.

En liten del av mitt liv, del ett

Från lekis till trean på lågstadiet hade jag samma klasskamrater. Vi var elva stycken sjukt sammansvetsade barn som hade lärt känna varandra redan på dagis. Fyra killar och sju tjejer. Alla umgicks vi mycket på fritiden. Hade pyjamaspartyn, lekte, sov över, drack cola framför Narnia-serien. Vi umgicks i körer, på scouterna, på skolan. Våra föräldrar ordnade grillfester på somrarna då alla vuxna satt och sjöng, pratade och dansade medan vi barn sprang omkring i trädgården på våra bara fötter och lekte kurragömma i skymmningen.
Jag hade min första och enda pojkvän. Han var en av oss elva. Ganska blyg men jättesnäll och med en stor samling turtlesfigurer som vi lekte med. Jag brukade vinna över honom när vi lekte brottning. I två år var vi ihop. Så där väldigt gulligt och oskyldigt som bara barn kan.


Plötsligt skulle våran fina och mysiga skola läggas ner. Jag kommer inte ihåg hur eller när jag fick reda på det, men jag minns att jag inte riktigt förstog vad det innebar. Inte förren senare.

En ny skola skulle byggas, och man fick välja om man ville gå där istället eller i stan.

Där splittrades våran elva. Sex av oss, däribland jag, valde den nya skolan på landet. Resten började i den nya skolan i stan.


Min mellanstadieperiod var rätt harmonisk. Jag gick med en av mina bästa kompisar från den gamla skolan, och även om både han och jag hittade en del nya vänner efter ett tag så kändes det skönt, i alla fall för mig, att veta att han fanns kvar i närheten.


Min tillvaro var rätt skyddad. Den hade alltid varit rätt skyddad. Vi hade tills dess, och det är jag evinnerligt glad för, tillåtits vara barn.
Det fanns alltså ingenting som kunde förbereda mig för högstadiet. Ingenting alls.


Del två

Dom flesta människor man pratar med håller med om att högstadiet var ett rent helvete. Det spelar ingen roll hur populär man var eller hur många vänner man hade. Det var ett helvete lika fasen.
Att tränga ihop en stor mängd osäkra hormonbomber i kala rum fem timmar om dagen är inte, och kommer aldrig att vara, en bra idé.


Mina gamla kompisar från "elvan" som hade bestämt sig för att gå i stan där i fyran, dom kände jag knappt igen. Vi hälsade knappt på varandra. Dom hade vuxit upp och jag förstog ingenting.


Ungefär där upphörde jag, Stina, att existera. Jag förvandlades, förvånansvärt snabbt, till en vag och själlös varelse som var livrädd att inte hitta rätt fack att passa in i. För ett fack placeras man i, vare sig man vill eller inte. Ingen slipper undan.
Jag var helt övertygad om att ingen vettig varelse kunde tycka om mig. Min egna personlighet glömdes bort i min iver att försöka vara som alla andra. Jag byggde upp det tjockaste skal jag kunde frambringa runt min kropp och lät ytterst få människor tränga igenom.


I tre år låtsades jag vara någon annan så intensivt att jag glömde bort mig själv. I tre års tid trodde jag att jag var fulast i hela världen. Att ingen tyckte om mig på riktigt. Att alla bara fejkade. Att jag inbillade mig.
Mitt starka självförtroende bröts ner. Jag gick från glad och positiv till bitter och sarkastisk.

Det tog mig lika lång tid att hitta någolunda tillbaka igen. Hitta tillbaka till Stina. Men här är jag nu. Rätt kantstött och repad måhända, men jag är här. Och det är jag evinnerligt glad för. Det var bara det jag ville säga.






 


Gedäcken in gebedden

Jag är helt jäklarns slutkörd. Förmodligen mest av att jag känner mig så pressad att göra bra ifrån mig på jobbet. För att jag verkligen vill att det ska gå lika fort för mig som för dom andra, även om jag vet att det inte är logiskt eftersom dom har jobbati  evigheter. Men det gör mig stressad. Igår somnade jag till framför datorn med ansiktet i händerna, då ska jag bara påminna er om att min datastol inte ens är speciellt bekväm. Barstol i trä nivet. Snygg men inte så funktionabel.
Idag somnade jag nästan framför Super Mario Galaxy ( Spel till Wii). Helt otroligt. Jag som nästan aldrig är trött på eftermiddagarna eller kvällarna.

Imorgon jobbar jag ett sånt här pass igen. Kanske går det lite smidigare då. Kanske inte. Vi får se, för nu är jag allderles till bredden fylld med utmattning och ska däcka ner mig i min sköna säng. Så brist på uppdatering beror på trötthet.
Gonattis.

Godmorgon trötthet

Okej jag lovade en sammanfattning av Gotlandshelgen. Men just nu jobbar jag järnet och försöker desperat att lära mig den nya turen. Det är bannemig svårare än vad man tror. Idag körde jag den helt själv för första gången. Det gick rätt bra ändå, fast det går ju klart långsammare för mig än för alla andra. Men det är väl bara att räkna med tills man lär sig allt. Fast det är lite pissigt att känna sig dålig.  Faktiskt.
På fredag och lördag är jag ledig. Hurra för den!!

Hoppas att ni har det jättebra och att ni är lika glada över att det änsligen är sommar som jag.

RSS 2.0