metaltown

Metaltown och hela göteborgshelgen var värd varenda krona jag spenderade på den. Det mesta var asbra. Visst vi satt och frös i regnet som små djur och var lite smådepp imellanåt men allt sånt var som bortblåst när Nightwish och Inflames började spela. Till och med Donken som hade inbrott i sin bil, då dom snodde det mesta värt pengar, peppade upp sig totalt när Anders Fridén började sjunga. Helt underbart. Det finns inget band som gör liveframträdanden bättre än in Inflames. Helt seriöst. Publiken är i extas. Och konfettin, jag säger bara konfettin.
Och under hela Nightwish kunde jag se helheta Tuomas plinka på sin keyboard. Det kan inte bli mycket bättre än så.

Och Liseberg var med jättekul. Man kunde ju tro att vi skulle släpa oss fram där som zombies men det gjorde vi faktiskt inte. Jag och Jakob var som små barn ( har jag fått höra i efterhand). Flumriden och Colorado var asroligt. Jon och Linus blev klart blötast. Jag hade ett torrt och ett plaskvått jeansben och höll på att få skavsår mellan benen. Vi lurade upp Lollo i uppsvinget och höll på att garva ihjäl oss åt hennes panikskrik och min av skräckblandad förtjusning ( jag hon överlevde turen och åkte faktiskt en gång till sen, mission completed). Jessi köpte en stor french hotdog som var äcklig. Donken missade allt vatten hela tiden i flumriden ( vi åkte den tre gånger) och var torrast av alla. Han är vattenavstötlig lixom.
Allt var askul helt enkelt. Bra resa i bra sällskap. Skål på den.

no sleep until september

Jag gick inte och lade mig när jag kom hem. Jag gick igenom detaljer inför Göteborg på fredag, åt grillat, pratade fotboll med tyskar, pratade allt möjligt med svenskar och ritade samtidigt som jag tittade på Marie Antionette. Sov gjorde jag klockan tre. Dygnets timmar räcker helt enkelt inte till för allt jag vill göra på en dag. I min drömvärld så skulle man vara helt utvilad efter att ha sovit sex timmar. Det hade varit perfekt.

mwao mwao

Igår kom jag hem klockan halv fem på morgonen. Som en zombie har jag stapplat omkring hela morgonen (läs förmiddagen) och försökt göra iordning mig utan att veta riktigt vad jag håller på med. Höjdpunkten var när jag insåg att klockan var 13 istället för 12 som jag hade trott hela tiden och var tvungen att kuta omkring som en galning för att hinna duscha och äta. Huga.
Sen har jag förjävla ont i nacken med. Det känns som att någon har petat in en pinne i sidan på halsen och sitter och vrider på den.
Jag kommer vara helt omöjligt att umgås med ikväll. Stackars min familj. Det är lika bra jag lägger mig direkt när jag kommer hem. 

evolutionen, fixa det här

Det blåser ju sönder ute. Jag kommer få hindra min bror från att gå ut i trädgården hela dagen. Rör han sig utanför dörren så kommer ju grabben blåsa iväg, och vem vet vart han hamnar då. Det är sånna här dagar man skulle vara konstruerad som en flygekorre. Fatta vad låga bensinkostnader man skulle ha om det bara var att ställa sig på ballkongen, och kasta sig rakt ut i luften, för att komma någonstans. Enda problemet skulle möjligen vara att man bara kan åka åt det hållet som vinden blåser lixom. Men det är sånt som hade varit lösbart.

Jag tänker alltid på så vettiga saker.

roadkill

Nu skall kvinnan äta sin kvällsvard innan hon faller ihop av för lågt blodsocker eller liknande. Potatisgratäng i brist på annat. Eller snarare brist på ork till att laga något eget. Jag som är så förbannat trött på potatisgratäng. Suck.
(ytterligare ett typiskt I-landsproblem..herregud kvinna, du har ju mat iallafall lixom) 


jag känner mig lite paranoid..

Alltså, vart är alla? Det känns som något har invaderat jorden och att jag och min bror har missat det totalt. Känns som att det kommer stå en blodtörstig zombie och vänta utanför dörren när jag öppnar den ungefär. Helknäppt.
Det är sånt väder med. Typiskt "något har tagit över vår planet och vill förinta oss alla" väder, om det nu finns sådant. Det är inte soligt men det regnar inte heller. Vädret är kladdigt på något vis.
Denna känsla hade förmodligen inte funnits om jag hade bott i stan. Där ser man ju förhoppningsvis en människa lite varstans och vet att man inte är helt ensam överlevande på jorden. Nu ser jag inte en käft, mer än min bror alltså. Och han är så grymt uppslukad av wow att han nog inte ens hade märkt om huset rasade sönder runt honom. Han skulle sitta kvar där i spillrorna framför datorn och exalteras över att hans mount morrar häftigt medan jag kravlade ut ur rasmassorna.
Hurra.

pepp pepp

Kanske borde tillägga att jag lyckades hitta vägen igår. Var dock inte långt ifrån att börja frustrationsgråta en gång på vägen när jag trodde att jag hade åkt fel i tjugo minuter. Hade tvärpanik och var redan lite efter i tidsschemat och lyckades inte tyda min egna vägbeskrivning så jag körde lite på känsla. Sen när jag hade åkt på en slingrig väg jättejättelänge utan att känna igen mig det minsta så bröt jag ihop lite inombords, tills jag såg en skylt jag kände igen alltså. Då kunde jag andas igen haha. Jisses.
Det var det enda missödet. Resten av vägen innan och efter det gick hur bra som helst. Fast jag hade ju Jonas med mig i bilen dom första tre timmarna. Det var skönt, han är hygglig. Plus att han kan vägen och stog ut med mina hundraelva frågor. Bara det.

Nästa gång kör jag helt solo. Det känns lite småläskigt redan nu. En enda liten oplanerad sak på vägen och det mesta går åt skogen liksom. Men det är tack och lov inte förren näst nästa söndag eftersom jag är i Göteborg den här helgen. Metaltown. Jag är peppad till bristningsgränsen redan nu. Folk kommer störa ihjäl sig på mig på fredag för att jag är så jävla upppeppad. Jag är ju lite knäpp när jag är exalterad. Som ett litet barn. Äsch, dom får stå ut. Bättre att jag är som en speedad sexåring än att jag är bitter. 

Det är förmodligen solokörning på jobbet idag med. Eftermiddagen har jag ju kört själv länge men inte turen innan. Det känns också lite småskrämmande Men öh, Hakuna Matata. 




som en klubbad säl..typ

Jag är så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen men är för rastlös inombords för att kunna sova. Sjukt konstig känsla.
Orkar inte ens anstränga mig för att vara trevlig. Det var så synd om folk i min omgivning att jag stängde in mig på rummet för att inte göra människorna ledsna eller upprörda.
Fräste sönder min bror förut, stackaren. Okej han var tvärjobbig och retade sönder mig fast jag bad honom lämna mig ifred, men jag behövde ju kanske inte vara riktigt så giftig. Usch jag är en hemsk människa ibland.
Dom fattar ju inte sitt eget bästa bara. Om jag ber att de ska undvika att reta upp mig och hålla sig undan och gör tvärt om får dom faktiskt skylla sig lite själva. Jag varnar ju innan jag exploderar.
Det är vid sånna här tillfällen man skulle ha en boxarsäck eller en kattklösbräda eller liknande. Eller ett köttarköttar-spel.
Något att ta ut skiten på lixom. Lite mosig frukt och en tom yta att kasta den på. Lite glas att krossa. Någonting.

Man är iskall på utsidan men inombords är det som att det finns ett litet ljudisolerat madrasserat rum där det sitter någon som skriker högt och klöser på insidan av bröstet. Oh gosh.
 

söndag och jag är pepp..not

Igår tittade jag på två skräckfilmer hos Jon och hade inga som helst problem med att somna sen, bara det liksom. Den första var dock ganska rejält dålig. The Mist. Mer blodig än skrämmande och med historiens sämsta slut.
Tänk er enorma insekter med taggiga tentakler och frätande spindelnät som invaderar jorden från ett parallellt universum och dödar allt i dess väg. Naturligtvis så var hela skiten usa's armé's fel. Det var väl det enda något realistiska i filmen.

Den andra var mycket bättre, Vacancy. Sjukt spännande imellanåt. Fast jag måste säga att skräckfilmer som typ Emily Rose eller Exorcisten skrämmer mig mer. Eller  japanska skräckfilmer i största allmänhet. 
Känns ju fint att långhåriga japanska kvinnor som går lustigt och kväker, skrämmer mig mer än vad galna mördare gör.

Det måste egentligen ha något att göra med att när det är en mördare som springer lös så vet man ju att den går att döda. Det lär vara jättesvårt men man vet att det inte är mer än en människa och att det finns ett sätt att klara sig ur situationen.
Det är ju aningen svårare att veta hur man ska göra med en kvinna besatt av djävulen eller japanska spökkvinnor lixom.
Man kan väl egentligen säga att alla problem som jag inte vet hur jag ska lösa skrämmer mig. Om man ska vara lite filosofisk alltså.


Men jag är glad ändå. Bring it on bara, bring it on..


jag spinner krr krr

I brist på annat vettigt så satt jag och läste igenom alla gamla blogginlägg jag har skrivit. Alltså, egentligen så kanske man borde ta bort några av dom innan folk tror att jag står på gränsen till självmord. För så är det ju inte riktigt. Jag är ju glad och sprudlande ( för att vara jag alltså :P) numera. Känns fint att man mår så sjukt mycket bättre än vad man gjorde periodvis då. Det känns som att den eran i mitt liv är över för längesedan. Det krävs enormt mycket mer för att jag ska bryta ihop numera.
Visst, det känns fortfarande ibland som att någon hatar mig och inte unnar mig att vara lycklig någon längre stund, men jag hanterar det mycket bättre nu. Känner mig mycket starkare än vad jag gjort på länge. Lite bring it on lixom haha.

För övrigt är det midsommar idag och den ska firas med en bunt med jättetrevliga människor i Götala hos David. Snacka om att det ska bli kul att vara där igen. Har inte varit hemma hos honom på år och dagar.
Humor lär det bli när jag och Lollo ska ta oss hem till mig cyklandes inatt med. Man skulle filma resan och göra dokumentär av det.
Tänk er två ganska rejält överförfriskade unga kvinnor cyklandes cirka sju kilometer mitt i bushen, utan cykellyse och med mitt ytterst bristfälliga lokalsinne. Det kan sluta precis hur som helst.  Vi skulle lika gärna kunna dyka upp i Trollhättan som hemma, ungefär.

Nu ska jag spela sönder mina fingrar lite på plastgitarr. Måste öva lite så man fortsätter vara mästaren höhö.

En ros kanske?




Ja vad kan man säga, jag är charmen personifierad :P


shrekifiera mig tack

Jaha. Där fick man för att man var glad och sprudlande. Vad sa jag då?
Jag får aldrig vara lycklig mer än ett par dagar i streck. Vad är det för jävla förbannelse? Jag hade mycket hellre förvandlats till träsktroll varje natt än det här vill jag lova. Jag förstår inte varför Fiona klagar. Hon hade ett lätt liv.

wroom wroom

Jag gillar mitt jobb. Än så länge iallafall. Jag kanske ändrar mig på vägen. Men just nu så känns det otroligt coolt, fritt och mäktigt att köra omkring på vägarna i en bil som är sjukt mycket större än alla andras. Dessutom så känns det bra att jag blir så bra på att backa. Jag kommer vara mästaren på att backa, och köra för den delen, när den här sommaren är över. Mohaha.
Det enda som är lite småjobbigt är stressen. En broöppning gör mig numera panikslagen, för att jag vet att jag då kommer aningen efter i körshcemat och måste stressa som en galning.
Jättebra för folk som mig som har lätt för att få magkatarr och grejer. Men jag får väl vara glad att jag inte jobbar på restaurang. Då hade min mage förmodligen dött.

Man blir grymt trött av att jobba med faktiskt. Jag har försökt se klart en film i två dagar nu men kommer aldrig längre än en kvart eller möjligen en halvtimme innan jag slocknar. Låter som ett I-landsproblem det där. Och det är väl ingen nyhet att man blir lite trött av att jobba. Fint att jag konstaterar det uppenbara här, men jag orkar inte radera.

Mina special special högst personliga inlägg kommer väl med tiden. När det mesta skiter sig lixom, som det brukar göra. Men just nu mår jag oförskämt bra och därför blir mina inlägg aningen ytliga. Det är väl sommaren lixom. Det är svårt att vara deppig när solen skiner i ögonen på en. 

Dessutom finns det nästan något att se fram emot varje dag nu. Imorgon är det ju Sverigematchen som Lollo, Vickan, Jessi, Sandra och jag ska titta på hemma hos Vickan förhoppningsvis. Dom har lägenhet i stan och stor tv. Efter det blir det brygget med Lollo och Jessi iallafall, vi är grymt bryggetsugna.
Sen är det inte många dagar kvar till helgen och midsommar. Det lär bli trevligt. 
Man får väl se till att planera in något kul mitt i veckan efter det så att det händer något, för sen på fredagen åker Jag, Lollo, Jessi, Jake, Jon och Donken till MetalTown. Vilket förmodligen blir askul. Det ser jag fram enormt emot. 
Stina ska få se älsklingen Toumas Holopainen live bakom sin keyboard lixom, men en massa människor hon tycker om. Det kan inte bli mycket bättre än så.

Långt jävla inlägg. Hoppsan. 
 


kakko min klippa

Sonata Arctica sätter ord på dom flesta känslor man saknar ord för. Ett tack till dom för det <3


starkt påverkad av ont

Oh herregud. Min mage håller på att ta kål på mig. Det känns som att någon sitter och gräver i den med en rostig sked. Kul att sånt här händer precis innan man ska åka till jobbet för att köra en lastbil 40 mil. Jag kommer avlida någon stans på vägen.
Och jag som trodde att min mage och jag hade blivit goda vänner nu. Den har ju hållt sig lugn och tyst i säkert en månad. Tack för den.

Nu är det dags att åka. Jag skriver eventuellt ett inlägg senare, om jag fortfarande lever då.

 

trött som ett as

Oh herregud vilken dag. Nu ska jag titta på Stolthet och Fördom, because I'm worth it..

gosh

Min bil är trevlig men måste ha världens sämsta lösning när det gäller nycklar ibland. Eller alltså, det faktum att man inte behöver nycklar till min bil. Det räcker med den elektroniska dosan och ett visst mått av minne. Det är på den sista punkten som det kör ihop sig en del. Som idag.


Jag skulle skjutsa min mamma och hittar inte bildosan. Någonstans.

Sprang omkring svärandes i huset i en kvart innan jag kom fram till att jag nog har lämnat nycklarna i bilen. Inga problem för dom flesta bilägare men för mig innebär det panik.  Att glömma den lilla tingesten i bilen innebär att den är inlåst. Att jag inte får tag på den. Alls.

Tack o lov har jag dock en till liten dosa men som batteriet är så gott som dött i. Så jag letade reda på den, sprang ut till bilen och tryckte frenetiskt på knappen tills bilen reagerade ( vilket var ett bra tag). Sen kunde jag plocka ur mina nycklar och köra, högst olagligt, med min mamma till busshålssplatsen. Huga.

Oh vad jag älskar att börja dagen med stress.


sickelocka

Idag var första introduktionsdagen på mitt nya jobb. Jag kommer köra högerstyrd bil. Hur coolt är inte det?
Det finns även taragona att köpa i köket, och en maskin med bubbelvatten. Det kan inte bli mycket bättre med andra ord.

Jag mår mycket bra nu, fast känner mig lite stressad. Vet inte riktigt varför egentligen. Jag har ju massor tid. Men det känns ibland som att jag inte hinner med resten av världen.
Men jag är glad ändå. Det är skönt. Att vara glad. Gillar känslan :P

Jag ser fram emot att få jobba. Att få lite utmaningar. Att lösa problem. Glad att det händer något.
Och jag ser fram emot metal town, och att kanske semestra med Lollo, och att träffa alla vännerna igen.
Egentligen så ser jag fram emot hela livet. Jag är lixom nyfiken på vad som kommer hända. Lite som att läsa en spännande bok. Ett konstant fint småbubblande i magen ungefär. Som om man är fylld till bredden med sprudlande sockerdricka.

Jag vill bara jubla.

jag är inte bitter..faktiskt

Okej. Så jag gjorde ett misstag. Eller, egentligen var det inget misstag. Det är omständigheterna som är ett misstag.
Att det hände just då . Att det hände på det sättet . Att det hände så tidigt. Men inte själva händelsen i sig.
Det är det som gör det så svårt. Det är svårt att ångra saker till viss del. Det känns mest som att motarbeta sig själv. Man känner sig lite lätt skitzofren.
Men jag ska ordna upp det här. Det är lösbart. Jag har lyckats pussla ihop liknande pussel förut fast med andra bitar, så jag vet att det inte är omöjligt.




Besviken är den jobbigaste känslan.


tvinkelink..

För att jag läste ordet som förklarar vad jag var med om och började gråta.

Och jag är inte ens speciellt deppig just nu. Jag är glad. Glad för att det är sommar. Glad för att jag finns. Glad för att du finns. Det finns så mycket att vara glad för att jag inte vet vart jag ska ta vägen :D


Snacka om att jag håller på att arbeta ifatt de inläggen som jag inte hunnit skriva under studentveckan på en dag. Skillat :P

nytt namnförslag: bitterbella?

Jag har rensat lite bland gamla inlägg och kommit fram till att min blogg nog är rätt bitter egentligen. Det är ju inte för charmigt. Ibland är jag faktiskt riktigt positiv ( eller något som kan liknas vid positiv i vilket fall :P)  det är bara det att det som är lite tråkigare hamnar här oftast. Terapibloggen lixom.

Man kan inte vara på topp jämt hehe.

Smör.

hit me

Enda sedan fredags så har allt jag velat varit att få stanna hemma på kvällen och bara slöa. Titta på film och äta godis. Kanske lyssna lite på musik. Men jag har varit tvungen att åka hit och dit istället och har inte haft tid att bara vara.
Sen kom äntligen söndagen som jag visste att jag skulle ha hela kvällen ledig på. Jag såg alltså fram emot min lediga, ensamma, sköna söndagskväll oerhört mycket.

Nu är kvällen här, och allt jag vill nu är att umgås. Vara någon annan stans eller att någon annan kommer hit. Sjukt typiskt. Vad är jag för en människa. Jag blir ju aldrig nöjd.
Jag har lixom fel ensamhetskänsla här nu. Inte sån där skön avslappnande ensamhet utan den som känns som att man har blivit övergiven och är helt ensam på jorden, fast man vet att det absolut inte är så. En sån känsla man kan känna ibland fast man är omgiven av massor människor, människor som älskar en.
Jag förstår mig inte på mig själv. Jag förstår mig inte på andra människor. Jag förstår ingenting just nu.
Känns fint.

Det känns lite småtungt att man brukar ha lösningen på alla problem men nu istället står och famlar i mörkret.

Tur att jag köpte med mig valnötsglass hem. Den lär gå åt.


mer sentimentalitet (stavas det så? :P)

Jag kanske borde tillägga att experimenthuset som vi skulle till med Arne på studentveckan var stängt när vi kom fram. "stängt för renovering, öppnar 6 juli" haha.
Så typiskt Arne. Han är för härlig. Vad jag kommer sakna karln! ^^


min fot är allderles trasig

Shit, jag har hittat mina pigment. Jag har överlistat moder jord. Jag kan bli hyfsat brun. Än så länge är det mest ljusbrun men jag jobbar på det. Gyllenbrun är färgen jag satsar på iår. Trevligt istället för den vanliga beige-gul-rosa färgen. Hurra.

Sen kan jag även säga att användandet av Hakuna Matata faktiskt fungerar för mig nu för det mesta. Det känns skönt. Oftast lyckas jag hålla mig och inte hetsa upp mig så mycket för småsaker numera. Ett poäng till stina för personlighetsutveckling.

För övrigt så känns det fint att allt är så komplicerat hela tiden (ironi). Fast, det man får kämpa lite för visar sig oftast vara klart värt det.
Jag lever på hoppet, och choklad.

nu är det slut

Jag tror inte att jag har fattat att jag faktiskt har avslutat mina tolv år i skolan än. Det sjunker lixom inte in. Jag tror fortfarande att jag bara har sommarlov och att skolan börjar igen när det är höst.
Förmodligen så ljuger jag för mig själv för att slippa känna paniken över att jag inte kan bestämma mig för att göra sen, eller för att slippa sakna alla som jag vet att jag inte kommer träffa så mycket längre.
Vi har haft separationsångest i ett par veckor nu :P

Hur som helst så var studentdagen en av dom bästa dagarna i hela mitt liv. Jag hade så grymt roligt. Hela dagen.
Det är tragiskt att den är över.

yeij!

Dålig uppdatering mest pågrund av att det är studentvecka och festdags ^^
Inlägg kommer sen när jag har vilat upp mej efter studenten. toho.

RSS 2.0