It started out as a feeling, which then grew into a hope..

All kreativitet går just nu åt att plita ner något coolt på ett A4papper. Så kreativiteten med orden framför allt i bloggen får vänta. Återkommer när jag är klar. Eller kanske innan, om jag behöver en paus. Hur som helst. Vänta på mig, för jag är oftast värd att vänta på.


Fikadag är bra dag

Tihi. Om en halvtimme ungefär så kommer jag sitta vid matbordet där nere och häva i mig våfflor. Jag låter som ett matvrak, men det gör inte så mycket, för det är ju det jag är. Jag tycker om mat. Att laga mat (när jag orkar), att äta den och att bada i den. Okej, inte så mycket det sista. Men ni fattar grejen. Och våfflor är ändå lite speciellt.
Det är inte så fasligt ofta man äter det och det är knasprigt och gott. Vi ska äta dom med creme fraiche ( var tvungen att kolla upp stavning på den, känner mig korkad) och löjrom. Och så äter jag en non-exclusiv våffla med socker förmodligen. Egentligen ska det vara lite dill på med, men eftersom jag hade missat att ta med hjärnan när jag handlade förut så glömde jag det. Typiskt mig.

Annars har bara dagen bestått av fikande med min Lovisa (efter en extremt snabb dusch, jag visste inte att jag kunde duscha så fort) , handlande på östenssons som sagt, och så hälsade jag på pappa på hans nya jobb. Förut har han jobbat som besiktningsingenjör på Bilprovningen, men sedan i måndags basar han på motormuseét i stan. Jag fick en liten rundtur och använde deras toalett. Sen frågade jag pappa om jag inte kunde få en av dom gamla bilarna där inne, typ en Amazon, för dom har ju ändå så många. Men det fick jag inte. Jättesnålt verkligen.

Nu har jag skitont i fötterna. Jag bestämde mig nämligen för att tvinga fram våren med lite vårigare kläder. Det gick lite sissodär. 
Men så idag hade jag på mig ett par lite vårigare skor med klack, därav smärtan i fötterna, och så min skinnjacka. Jag dissade alltså vinterjackan för första gången på eviga tider. Det kändes som en bra protest mot snön. Hoppas den fattar piken och smälter tills imorgon.

Nu ska våfflan gräddas. 

Jag vill ha våfflor, inte snö.

Nu har jag bytt batterier. Duktiga jag.

Igår satte jag mig framför Sagan om de två tornen, extended, i sällskap av min bror och ritade. Som vanligt så somnade Felix efter ungefär en kvart och jag fick se resten av filmen själv.
Jag fick också den utmärkta idén att försöka rita något som var skrämmande och läskigt, och inte gulligt och fint som det mesta jag ritar annars. Resultatet blev förödande. Inte på det sättet att skapelsen inte blev läskig utan snarare tvärt om. Både jag och min bror blev lite smårädda av bilden. Eller ja, Felix blev rädd på allvar och bad mig att luta mer lite mer åt sidan så han slapp se bilden, och jag själv kände att jag var tvungen att lägga ritblocket med den sidan ner när det var dags att sova. Jag vet inte om jag ska kalla försöket lyckat eller misslyckat än.

Sen undrar jag varför det snöar. Vem i helvete har beställt snö. Jag vill inte ha mer sånt nu. Det var ju för fanken på väg att bli vår. Det var varmt och skönt, det gick att sola lite på altanen och fåglar kvittrade. Jag var just påväg att lägga undan vinterjackan, och så öppnar sig himlen och fruset vatten börjar singla ner. Piss och pannkaka.

Trouble is a friend of mine

Jag gjorde ett sånt där test på Facebook igen.

Vet inte riktigt vad det är med mig och tester av olika slag. Dom har världens makt över mig. Jag förstår inte varför min hjärna har fått intrycket av att det är extremt viktigt att svara på olika sorters dumma frågor, men jag har ytterst svårt att låta bli. Något slags undertryckt behov av att lära känna mig själv, vad vet jag.

Problemet är att jag oftast bara får reda på saker som jag egentligen redan vet men som jag helst låssas att jag inte vet
om. Som att resultatet på "vilken killtyp faller du för" ALLTID blir bad-boy. Föga förvånande.
Jag önskar att det någon gång blev något annat resultat. Som kanske visar att jag har mognat lite i den uppfattningen. Men nej då. Svarar jag ärligt på frågorna så hoppar det  ALLTID fram en bild på Colin Farrell. ALLTID. Och jag önskar att jag kunde säga att jag förkastar Mr Farrell. Men då ljuger jag. Mycket. 

*byter plats på batterierna i musen igen*

Ta igår som exempel. Det var inte killarna som såg snälla och beskedliga ut som jag siktade in mig på på dansgolvet. Det var den mörkhårige grabben med svart linne och farlig blick som jag dansade närmre.

Det är fasen inte konstigt mitt kärleksliv är åt helvete.   

Musiklyssningsförslag till inlägget:
Lenka - Trouble is a Friend

The Battery problem

Jag har en trådlös datamus. Vilket är underbart smidigt, enda tills batterierna i den bestämmer sig för att dra sin sista suck.
Efter många år av batterianvändande har jag kommit på två knep som förmodligen inte är helt obekanta för alla andra batterianvändare därute i vår värld.

Ett. Värm batterierna en liten stund i handen.
Detta knep har räddat mig otaliga bilfärder i mina yngre år då jag alltid, och jag menar alltid, glömde ta med mig nya batterier till gameboyet.

Två. Plocka ut batterierna. Oftast är det ju två. Byt plats på dom. Voila. Satyget* fungerar igen.

Till den trådlösa musen brukar den andra varianten av batteri-CPR funka bäst. Därför har jag nu sedan i torsdags plockat ur och in batterierna kanske ett hundratal gånger med mindre och mindre intervaller. Nyss kom jag fram till att detta är ohållbart och jag borde släpa mig ner till källaren för att hämta ett par fräscha batterier. Problemet är bara att jag är både glömsk och lat. En kombination som borde förbjudas i mänskligt dna. Det är kanske straffet för min exeptionella hårkvalité. Förmodligen.
Hur som helst, eller med andra ord, så sitter jag just nu och utkämpar en inre strid. Iriitationsmomentet i att behöva plocka ut batterierna vs Den långa färden ner till undervåningen av huset och därmed källardörren. Hu. 

Detta är alltså vad jag tänker på just nu och därför kände jag att det var min plikt att dela med mig av detta fina exempel av I-landsproblem på hög nivå.

* Satyg är ett ord som används allderles för sällan nu för tiden. Ungefär som urskogstammefan och sjuttsingen. Fina uttryck som berikar språket.Use!


I'm not angry, I'm just saying..

Uppdatering i mitt liv.

I fredags såg jag en monsterstor älgko. Den klev ut mitt framför bilen och spatserade lugnt över vägen ungefär en halvmeter från fronten på bilen. Hur coolt som helst. Jag har inte sett en älg så nära någonsin. Jag var så exalterad att jag var tvungen att ringa till mamma och berätta. Hur man sen får värsta adrenalinkicken av att se en älg som praktiskt taget sitter i ens knä, det kan jag inte svara på.

Igår var det förfest här innan vi begav oss in till Platens i Linköping. Det spelades GuitarHero Worldtour, och jag kan avslöja att en del människor i min bekantsskapskrets har mer eller mindre obefintlig taktkänsla. Roligare försök att spela på plasttrummor har jag sällan skådat. Sen att jag inte är hypertalangfull på trummerna heller är en annan sak. Jag träffar dom åtminstone. Oftast.

Idag höll jag på att köra på en farbror som tyckte att det var värt att riskera livet för att få ett brev postat. Han ansåg att det var en bra idé att kliva rakt ut på den trafikerade vägen och stoppa min bil med sin bräckliga kroppshydda. Tur att jag precis hade svängt så att bilen sniglade sig fram, annars hade det gått illa. Jag tvärnitade och vevade ner fönstret så att han kunde kasta in brevet i bilen. Jag stog nämligen diagonalt över hela vägen och blockerade dom andra bilarnas framfart. Stressig och nervig situation. Nej inte alls.

Ett par timmar senare kläckte en kvinna ur sig den högst intelligenta frågan: "Tömmer du den där lådan?"  när jag stog en halvmeter framför henne och, just det, tömde postlådan. "Nej jag bara leker lite med den, den såg så fruktansvärt ensam ut"  sa jag..inte.

Sen undrar jag varför alla som kommer springande i sista sekunden, med ett opostat brev i sin frenetiskt flaxande hand, alltid säger varsågod när jag har tagit emot deras hyper-sena kuvert. ´Vore inte ett "tack för att du stannade bilen, klev ut och ödslade din extremt dyrbara tid på att ta emot mitt brev, som egentligen skulle ha legat i lådan för två timmar sedan för att det står ju ändå 14 på lådan och inte 16 som klockan är nu".
Eller kanske bara ett "tack" skulle kanske räcka. Det är ju inte så att jag direkt blir överlycklig över att jag får ett till brev i säcken. Eller lever alla under missuppfattningen att postenmänniskor får provision i hur mycket brev dom får?
gaaah.

Nu är jag ledig måndag-lördag. Den tiden ska spnderas på att rita i överflöd. Som all annan ledig tid numera. Puss och hej.


Crazy horses

Jag kom inte hem med så fasligt mycket grejor egentligen. En blå klänning från Vila som jag förälskade mig i och inte bara kunde lämna kvar där i affären, en mascara och eyliner eftersom jag liksom har fått skrapa fram pigment från väggarna på dom i veckor nu och så en jättehärlig stor vit blustunikaspetstopgrej som jag hittade på Gina Tricot. Eller ja, jag hittade den där häromdagen men orkade inte prova. Men nu gjorde jag det och den var underbar. Så nu är den min. Bara min. Muhahaha. Um ja. Det kommer bli mitt favoritsommarplagg 2009 känner jag.

Jag hittade skönaste sidan förut. Saltmannen. Här har man samlat en massa felhörda låttexter. Som  en stackare som i flera år hade sjungit fel på "Jag ska hoppa ner från Eiffeltornet". Grabbstackaren sjöng istället "Jag ska hoppa ner från hästen, broder." Det tyckte jag var hysteriskt roligt. Jag vet inte hur länge jag skrattade åt det. Det är min humor. Haha.

money money money

Nu ska jag göra mitt bidrag till konsumtionssamhället och köpa lite nya kläder. Fast jag har hela gareroben full med grejer. Illa jag vet, men nya kläder gör mig sorgligt nog ganska glad. Och nu behövs det faktiskt. I alla fall vissa plagg behövs. Sen om det råkar slinka ner något som kanske inte behövs så himla mycket så får det vara så.
Finanskris vadå? 


Surfing

Idag var min älskade Lovisa här. Hon mår lite bättre tack o lov. Jag var lite rädd där ett tag. Jag klarar inte mer motgångar nu på ett tag. Kan vi inte bara bestämma att nu när solen börjar visa sig så kan väl jag få lite lycka. Jag tycker att det är min tur nu. Det behöver inte vara något avancerat. Bara det är på bra-skalan.

Innan Flisan kom hit hann jag städa, damsuga,duscha, prata med lammen (Jag fick få vettiga svar. Eller vad vet jag, jag förstår inte määä määä), prata med morfar ( Det språket försotg jag. Människospråk är mer min grej) och sola på altanen. Jag var väldigt produktiv med andra ord. 
Sen kom hon, i den ljusblå volvon. Vi pratade. Spelade GH - Worldtour efter att ha letat som galningar efter spelet som hade försvunnit på något lustigt vänster. Åt makaroner och köttfärsås. Fotade. Åkte till Fornåsa och köpte godis. Och sen tittade vi på Twilight som visade sig vara en helt underbar film, precis som alla sagt. Och jag är lite kär i Edward, precis som alla sa att jag skulle bli.
Sen åkte hon hem. För hon skulle upp tidigt och åka till doktorn imorgon. Men allt var väldigt trevligt. Jag behöver min Lollo.

Sen fördrev jag tiden genom att springa runt i hela huset och spruta vatten på min lillebror. Sen tittade jag lite på Lost och fattade absolut ingenting. Det var lite hårt. Jag som alltid har räknat mig som en relativt smart människovarelse.
På tv1000 action gick det en skum film som handlade om tonåringar som blev instängda i ett betongrum under marken. Jag tittade tills en av killarna dödade den andra genom att dänga hans huvud mot en kant. Då kände jag att det var dags för något lite gladare. Så jag gläppte över till Scrubs.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag vill rita men kan inte. Noll inspiration. Jag vill titta på film men vet inte vilken. Jag är oerhört rastlös och aningen kissnödig. Och min hjärna känns som mos. Igen.
Imorgon ska jag jobba. En tredje visdomstand håller på att kravla sig fram i underkäken och min mage fattar inte att jag inte är hungrig utan kurrar ändå. Men hey, det var sol idag och det hurrar vi för. Godnatt.

who are you?

Jag fattar inte vem du är längre. Jag trodde att det var jag som hade förändras men jag har kommit fram till att det är du. Eller har du varit sån här hela tiden utan att jag har märkt det. Eller har jag märkt det fast blundat för det.
Jag förstår ingenting längre. Bara att jag inte orkar mer. Det räcker nu. Det är för mycket.
Ha ett bra liv. 


jo jag tackar jag

Nu gjorde jag just ett sånt där lite halvpinsamt test på facebook. "Vilken blondin är du". Jag blev Blondinbella. Tack för den. Skjut mig nu.

chicken sallad

Jag utsvulten och OERHÖRT sugen på kycklingsallad. Problemet är att vi varken har kyckling eller sallad hemma. Hum hum hum. Hmm undra om man kan ha gräs eller något som salladssubstitut. Kycklingen blir lite svårare att ersätta. Grodlår ska smaka liknande har man hört, men det är inte heller direkt något kreatur vi har i frysen. Åh attans.

My ass is asleep

Igår åkte jag som bekant in till den stora staden Motala för att inhandla färgpennor. Som vanligt när jag släpps lös i en affär, så kom jag hem med betydligt mer än pennorna. Närmare bestämt en liten almenacka (som eufersig är hemskt nödvändig. Tänk på att jag har levt på andras almenackor hela gymnasietiden ut. Nu fick det vara nog.), en smaaal tuschpenna till konturer, ett imba-sudd, en penvessare och två små block med söta och färgglada post-it lappar. Och då hade jag ändå gått omkring på Bokia med inställningen att jag skulle rycka åt mig färgpennor och sen gå ut, eftersom jag vet att det blir såhär.
Det var en sabla tur att jag inte var i andra änden av stan, alltså galleria-änden. Då hade det varit kört på allvar.

Sen åkte jag hem. Tittade lite på mina inköp, åt lite mat och sen började ritadet på allvar. Från klockan 12 till klockan 02 satt jag där. förutom två pauser då jag på den ena gick ut och gick med mamma och på den andra åt kvällsmat.
Snacka om att jag hade ont i baken sen. Men nu är bilden jag höll på med blev  klar i alla fall. 
Så nu ska jag börja på nästa och hålla på med den tills jag börjar jobba. Sen ska jag rita när jag kommer hem för imorgon ska jag åka till Lovisan och umgås lite. Så nu vet ni hur min dag ser ut. Hejdå. 


bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Det blir så mycket lättare för både mig och er.

swing, swing

Solen skiner utanför mitt fönster. Inte genom tyvärr eftersom mitt fönster ligger på fel sida av huset. Men det gör inte så mycket just nu. Jag är bara glad att solen visar sig överhuvudtaget.
Man har länge misstänkt starkt att jag inte drivs av föda och vatten som alla andra människor, utan att jag faktiskt har inbyggda solceller. Eller klorofyll. Fast jag är ju inte speciellt grön, så jag röstar på det första.
 
Helst skulle jag vilja lägga mig i en av solstolarna i uterummet på altanen. Absorbera lite sol. Men jag kan inte. Jag måste rita. Sen måste jag fara in en snabbis till stan och köpa nya färgpennor. Dom jag använder nu är inte speciellt bra egentligen faktiskt. Och så saknas rosa. Och vit. Och så är jag hungrig. Jag kanske köper en cheeze också. Om ingen ser mig äta den så räknas inte kalorierna. Okej.

Och en kollega sa att hon hade snödroppar i sin trädgård. Jag älskar smödroppar. Så jag måste förmodligen plocka lite sånna med.
Så idag är en sån där dag som det känns som att man har enormt mycket att göra, men egentligen inte gör knappt något alls.

It's always say goodnight and go

Sådärja. Nu tog jag mig i kragen. Gjorde om designen som jag stört mig på i månader. Bra va. Ett irritationsmoment borta, check.
Aningen mer färgglatt. Aningen mer vårigt och glatt. Hoppas jag. När dom första lammen dimper ner i hagen är det dags att förnya bloggdesignen. Mental note.

För vi har faktiskt nio små vacklande ulliga krabater i fårhagen nu. För er som inte ser dom små luddiga underverken är det säkert inte ett dugg intressant. Men för mig betyder det att det är vår och att sommaren inte är långt borta. Sommaren betyder sol, och sol betyder en gladare Stina. Plus att  lammen är förbaskat gulliga att titta på när dom skuttar omkring. Bara det lixom. 

Nu är det dags för mig att krypa ner under duntäcket. Det känns som att huvudet är fyllt av vadd. Och jag har en hemsk träningsvärk i vänstra skinkan ( som förövrigt är ett av dom fulaste ord jag vet). Bästa är att jag inte har fått träningsvärken av att just ha tränat. Den kommer sig av att jag har hoppat in och ut ur den gigantiska posthalvlastbilssaken två dagar i rad. Man skuttar ur den stup i kvarten och det är fasligt långt upp till sätet från marken. Därav skinkvärken. Patetiskt men sant. Optimalt med en övertränad sida av baken. Det lär se festligt ut.

Guten Nacht 


Mjau

För övrigt har jag haft den här låten surrandes i huvudet hela dagen. Gjorde även Lollo galen med mitt nynnande av den när jag var hos henne och åt köttbullar. Hoppas den etsar sig fast i era hjärnor med. Muhahahah!



Carol Of The Meows - Guster

like your not creepie enough, you just appearing in doorways now?

Jag hade planerat att jag skulle vara på bra humör nu. Jag satt och spånade på ett inlägg i bilen när jag jobbade förut. I mitt huvud lät det fanatiskt roligt, som det mesta jag tänker när det stannar i mitt huvud och inte vidrör mina läppar.

Jag var på ett fantastiskt humör. Solen sken inte och inga fåglar kvittrade, men det gjorde tusan, för jag var glad ändå. Eller glad var väl att ta i kanske. Men jag satt i bilen och njöt. Njöt av att jag pilade fram i hundra kilometer i timmen, i en klargul bil som är större än alla andras små fjuttiga bilar, på väg upp och ner för gräsbeklädda kullar. Det spelades Cats in the Cradle på hög volym.
Hela min kropp och framför allt mina ben fullkomligen skrek att dom ville ut på ängarna och springa. Vilket är konstigt bara det. För även om jag skäms över att säga det så är jag ganska lat. Har jag varit en vildhäst, en jaguar eller något annat snabbt i ett tidigare liv som nu gör sig påmint? Med min tur var jag väl en fördömd skalbagge eller något istället. 
Hur som helst. Hela jag var frihet. Frihet strömmade genom min kropp. Kokade mitt blod. Bubblade. Sprakade.  

Humöret höll i sig enda tills jag hade ungefär en halvtimme kvar att jobba. Då fick jag en idiot till kund. Sen gick allt utför. Nu kommer jag inte ens ihåg delar av mitt exeptionella inlägg. Min fina skrivna present till er.

Ni kanske tror att det är en simpel bortförklaring. Det är det inte. Detta är allderles sant. För jag ljuger inte. Bara när jag måste. Som när sanningen riskerar att göra människor mycket ledsna till exempel. Då ljuger jag. Så det svider om det. Jag har inte bestämt mig för om det beteendet är positivt eller negativt än. Och jag vill nog inte göra det heller. För sån är jag. Så nu vet ni. Host.

Eftersom mitt ursprungliga ihoptänkta inlägg försvann i tankerymden så har jag en annan present till er.
 
Här. Så här såg jag ut när jag var liten. Min gåva till er. Varsågod. Inte mycket till gåva, men det är ju alltid något. Vissa får inget.


Ett sånt där inlägg som aldrig publicerades men som blir det nu

Okej då, håret blev inte så fasligt illa. Mamma såg ingen skllnad sedan tidigare först, men det skyller jag på ljuset, för skillnad är det banne mig. Eller jag hoppas verkligen det. För för 1500 vill man baskemig ha lite skillnad. Som syns.
Anledningen till att det blev så dyrt är för att mitt hår är långt, tjockt och verkligen absorberar allt man lägger på det. Det bara sörplade åt sig avfärgning, toning och lite mer toning ändå. Flaska på flaska, blandning efter blandning.
Detta är också anledningen till att det tog så lång tid. Närmare bestämt fem och en halv timme satt jag där. Nemas egentligen. Vill man vara fin får man lida pin. Men hungrig var jag när jag åkte därifrån. Så jag syndade och köpte med mig cheeze till lollo och mig på vägen. Gott var det. För gott. Det är min nya craving.


frissan.wiho.

För första gången på evigsheter är jag skitnervös innan jag beger mig till frissan. Om ett par timmar kommer nämligen mitt hår ser ut som skrot. Annars brukar jag åka till frissan, har fortfarande samma frisörska som jag har haft från födseln, med övertygelsen om att jag kommer komma ut därifrån lite senare med lite snyggare hår. Well. Den här gången vet jag att det är omöjligt. Nu är det inte en fråga OM det kommer se pissigt ut, utan snarare exakt HUR fult mitt hår kommer att vara.
Jag tog mig nämligen i kragen och bestämde mig för att gå tillbaka till min naturliga hårfärg, och kanske aningen ljusare. Tänkte att gör jag det inte nu så kommer det aldrig hända, och jag är så fruktansvärt nyfiken på hur det ser ut nowadays. Jag har varit mörk mörk mörk så länge nu så jag kan inte ens komma ihåg hur jag såg ut innan det, ens om jag ser mig själv på kort. Och om man har varit så mörk som jag och ska gå tillbaka till ljusare så måste man ju avfärga skiten, och det ser aldrig speciellt bra ut. Det är någon oidentifierbar blaskröd ton som alltid infekterar håret och gör att det ser ut som smutsvatten. Plus att jag måste ta det i små steg för jag vill inte ta död på min exeptionella hårkvalité ( jag får skryta lite om den, är det något som jag vann på genetiska lotteriet så är det min hårkvalité. Hurra för den.) och då vet man ju att det inte bara kommer se skit ut ett litet tag, utan förmodligen hur länge som helst. Gaah.
Jaja jag får skylla mig själv. Om jag har tur så kanske det ser vettigt ut till sommaren iallafall.


My Land

Det är jobbigt när man är allderles festsugen men inte kommer in till Linköping där det just nu festas galet. Åh typiskt. Jag kompenserade genom att låna Wanted med Angelina Jolie och James McAvoy (besatt som jag nu är) och 3:10 to Yuma. Den sistnämnda ska tydligen vara grym enligt Jon. Och Wanted var väl helt okej, sa den sjukt hjälpsamma mannen på VideoEtt. Känns som lovande betyg. Hrrm.

Nu återstår bara ett problem. Jag har två ungdomspojkar i mitt rum, ockuperandes min tv, som måste luras ut. Inte en helt uppgift med tanke på att dom spelar mitt xbox 360. Att slita två fjortonåringskillar från ett xbox med ett slaktarslaktar spel är som att flytta på ankor från en damm till en annan. Inte helt omöjligt men jävligt svårt alltså. Tro mej, jag har testat båda. 

Jag förstår inte varför dom måste sitta här och spela i mitt rum överhuvudtaget. Min bror och hans vän alltså. Min bror har ett Wii och sjuttioelva spel i sitt rum. Plus en dator i ett annat rum. Plus ett Gamecube i ett annat rum. PLUS en egen teve med dvd och sånt. Och ändå ska dom alltid sitta mitt i min egna lilla tillflyktsort. Varför i hela fridens namn duger aldrig broderens egna grejer. Varför slutar det alltid med att dom sitter i mitt revir, får mig att känna mig utkastad ur mitt egna rum. Och speciellt nu, när resten av huset är invaderat av mamma och pappas vänner som har vinprovning. 
Det må låta bitchigt allt det här. Men nu vill jag ha mitt rum och min tv tillbaka. Jag behöver min dos av James McAvoy. Basta!!  

Hjälp. Hur gör jag. Pondus Stina. Pondus.

Penelope och en man kallad James

Jag tittade just klart på Penelope. En helt underbar film som jag för övrigt har sett en gång innan. Till min stora förtjusning hade jag nästan glömt hela, så nu kändes det okej att se den igen. Helmysig. Se den för tusingen. Det gör aningen ont att titta på den, men det gör oftast dom bra filmerna. Gör ont på ett bra sätt alltså.

Tyvärr får jag någon slags major crush på James McAvoy varje gång jag ser den. O andra sidan får jag major crush på honom vad han än är med i. Sen slutar det med att jag måste ha maraton. Med Antonement, Becoming Jane och Narnia. Det får mig att känna mig som fjorton. Fast det får mig också att känna mig lite mindre ytlig. För grabben är egentligen inget vandrande mirakel när det gäller yttre skönhet. Ursäkta. Precis som Mr Darcy så blir han den ultimata mannen av rollerna han spelar. Eller alltså. Han är ju inte ful. Absolut inte. Jag bara säger att han är inget typiskt exempel av den generella uppfattningen av snygg.
Men för mig är han snygg. Och bara det är himlarns konstigt. Jag brukar inte falla för den typen han brukar spela. Speciellt inte på film. Ta O.C till exempel. Det var inte stackars Seth som fick mitt hjärta (jo det är faktiskt ingen myt, jag har en sån liten dunkande krabat i mitt inre) att slå trippelslag, utan det var Ryan. Åh Ryan. Ska jag räkna upp fler. Sure. Jag behöver bara nämna Wolverine, alltså Hugh Jackman. Åh. Maskulinitet. Eureka. Men jaja. Nu börjar jag svamla. 

Fast nu när jag tänker efter så spelar han nog min typ av drömman. (Öh inte i rollen som faun kanske, jag syftar på dom andra rollerna). Den man som man aldrig kommer få. För att män som han helt enkelt inte existerar. Bilden man vet att man måste släppa så att man inte blir besviken. Den hårda fast känsliga typen. Han som bryr sig. Som vet vad han vill ha och gör allt i världen för att få. Um typ mig alltså.
Åh typiskt. Med min ofantliga tur i det ämnet så är förmodligen James McAvoy ett prakt-as i verkligheten. Han vill säkert ha kakan och äta den. Det beteendet är jag lite less på just nu. Men nu är jag ute och svamlar igen.

Så här kommer en liten kortare variant av samma inlägg. Penelope. Se den. Den är sjukt mysig och man får kärleksont av den. Sen börjar man missbruka James McAvoy, men sånt får man ta. Njut av omgivningen den utspelar sig i också föresten. 
Tah.

 

Your mom doesn't count as a fan

Min älskade mamma och pappa läser tydligen bloggen nu när dom inte har bättre för sig. Så, hej mamma och pappa *vink vink*. Inte mycket ni läser här blir ju en nyhet dock. Att prata har jag väl aldrig haft problem med, eller vad säger ni?

Katt i vaggan

Tusan. Jag är sjuk. Inte så sjuk som min älskade bästis som jag vill ska bli frisk nu nu nu (Fight the baselusks bravely  dear Flisan!!!), men så sjuk så att det är jobbigt. Vem är pysslingen som sitter och karvar i mitt huvud med en rostig sked?
Jag vill kunna jobba med arbetsproven nu när jag är hemma och ledig, det börjar bli tidspress som attans. Hjälp hjälp hjälp. Jag är på randen till panik.
Lätt att tvinga fram kreativitet, speciellt när man måste sova bort en massa uschlans sjukdomar hela dagarna.

Jag måste verkligen komma in på universitetet i höst alltså. Jag är fruktansvärt pepp på att bo själv, träffa en massa nya intressanta människor och sånt. Inte för att dom jag har nu inte duger. Men jag är pepp på förändring. Och jag trivs verkligen jättebra hemma och i mitt rum, med min familj. Men fanken. Pepp pepp pepp. Egna fina tallrikar som jag valt ut själv, få laga min egen mat när jag vill  blaha blaha. Och så saknar jag läxor. Faktiskt. Jag saknar att få lära sig nya spännande saker. Jag är en allderles uttorkad kunskapssvamp just nu. Redo att suga åt sig lite info.
 
Nuff said. Ge mig ett liv.

maowr

Det blev inga islandshästar. Dom svaga hästkrakarna tycker tydligen inte om att pulsa runt i hög snö. Och det kan man ju kanske förstå. Dom har ju så vansinnigt korta ben. Och man vill ju galoppera. Det är ju halva grejen. Och det kanske är svårt att galoppera om hästarna simmar i snö. Det låter ju faktiskt relativt logiskt. Men ändå. Typiskt.

Jakob och jag åkte in till stan för att köpa mat istället. Men när vi var där blev vi sugna på att köpa GuitarHero - Worldtour. Så det gjorde vi. Eller ja. Efter en väldans massa bök kunde vi göra det. För när vi hade avslutat våran deal med han på spelaffären så fanns det inget set kvar i Motala. Och inte i Mjölby heller. Så vi fick åka till Linköping.
Var var även en kortis i Vadstena. Så man kan säga att vi var i halva östergötland. 

Sen lyckades jag med värsta grejen när vi gick från Baggen i Linköping. Sånt som bara händer mig. Jag hade på mig ett blått linne, min älskade huvtröja med sparvar och min vinterjacka. Både tröjan och jackan var oknäppta så när vi gick ur bilen började jag frysa. Men när jag ska knäppa jackan så knäpper jag fast ena jacksidan med tsparvtröjans blixtlås istället. Och så fastnade det. Jättebra verkligen. Jag såg helt förvriden ut. Helknäpp. Men kul som faen var det.

Stina Johansdottir

Jag överlevde tretton timmars-passet av jobbande. Jag överlevde även åtta timmar dagis i fredags. Idag överlever jag förmodligen också. Åtta timmar dagis igen. På avdelningen med dom större barnen den här gången, förmodligen. Det betyder mindre blöjor och mer leka. Jag jublar. Barnen på båda avdelningarna är helt underbara. Jag älskar dom och vill nästan adoptera allihopa. Men jag måste väl få erkänna att jag föredrar att inte byta blöjor. Det är väl ändå inte så himla konstigt eller. För trevligt är det inte vill jag lova.

Mitt immunförsvar fick som vanligt storstryk av dagisbacillerna och min hals är nu ungefär en tredjedel av normal storlek. Jag skulle behöva ha ett till andningsorgan. Typ gälar. Och så slår förkylningar ofta på mina läppar. Dom blir knallröda. Pissjobbigt. Jag ser ut som rudolf. Fast på munnen.

Imorgon ska jag och Jakob rida islandshäst. Wiho! Jag har varit ridsugen huuur länge som helst. Och islandshästar är ju så fruktansvärt mysiga. Pepp pepp pepp.

RSS 2.0